NL | FR | LU
Peoplesphere

Gratis omscholingstraject in Limburg: een oplossing voor een aanzienlijk tekort aan technisch geschoold personeel.

HR-dienstverlener Randstad lanceert een gratis omscholingstraject van twee maanden in samenwerking met Qrios, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden tot onderhoudsmonteur. Deze opleiding is ontworpen om deelnemers te voorzien van de essentiële kennis en vaardigheden voor het onderhouden en repareren van diverse machines, apparatuur en installaties. Onderhoudsmonteur is één van de 241 knelpuntberoepen in Vlaanderen, met een grote vraag vanuit de industrie.

In de regio Limburg alleen al waren er het afgelopen jaar meer dan 7.000 vacatures. Door deze opleiding aan te bieden, speelt Randstad in op de dringende behoefte aan gekwalificeerd technisch personeel in de regio.

De opleiding tot onderhoudsmonteur, die twee maanden duurt, omvat een breed scala aan technische disciplines, waaronder mechanica, elektriciteit, hydraulica en pneumatica. Cursisten leren zowel theoretische concepten als praktische vaardigheden, waardoor ze volledig voorbereid zijn om in de technische sector aan de slag te gaan.

De opleiding gaat van start op 16 september en staat open voor iedereen die een carrière wil opbouwen in onderhoud en reparatie, ongeacht hun achtergrond en ervaringsniveau. Zowel schoolverlaters, werkzoekenden, mensen die al actief zijn in de technische sector of aanverwante sectoren zoals bouw, productie en logistiek maar ook personen met interesse in het ontwikkelen van technische vaardigheden die zich willen omscholen kunnen zich aanmelden. Kandidaten voor de opleiding zullen worden toegelaten na een grondige screening op motivatie, competenties, communicatieve vaardigheden en engagement.

“De Limburgse arbeidsmarkt kent een grote inplanting op vlak van maakindustrie, e-commerce en logistiek en kampt met een aanzienlijk tekort aan technisch geschoold personeel. Omscholing is cruciaal om die tekorten te vullen. Met dit soort initiatieven proberen we daar een actieve rol in te spelen en de regionale werkzaamheidsgraad verder te verhogen door mensen op te leiden voor een duurzame carrière in een knelpuntberoep”, aldus Natalie Herczeg, Senior Business Manager bij Randstad. ​

Speeddate met potentiële werkgevers. ​

Het unieke aan de samenwerking tussen Randstad en Qrios is dat de kandidaten al betaald worden bij de start van de opleiding. Tijdens de opleiding organiseert Randstad ook een speeddate, waar de cursisten kennis kunnen maken met potentiële werkgevers. Zo kunnen cursisten zich al tijdens de opleiding verzekeren van een nieuwe uitdaging.

“De samenwerking met de bedrijfswereld is voor Qrios belangrijk omdat we op die manier relevante en praktijkgerichte opleidingen kunnen samenstellen. Het zorgt ervoor dat cursisten vaardigheden ontwikkelen die aansluiten bij de actuele behoeften van de industrie en dat een naadloze overgang naar de arbeidsmarkt mogelijk wordt. In de samenwerking met Randstad zijn er dus alleen maar winnaars!” aldus Isabel Laing, algemeen directeur van Qrios.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.