NL | FR | LU
Peoplesphere

Zo doorbreekt u het glazen plafond in uw bedrijf.

Meer diversiteit aan de vergadertafel heeft alleen maar voordelen. Toch is het doorsnee management in België nog steeds te mannelijk. Hoe gaat u voor meer gelijkheid in uw bedrijf? Hieronder vindt u 4 nuttige tips via de dienst Diversiteit van Actiris!

1. Ga voor gelijkheid
Stel gemengde jury’s samen voor uw sollicitatiegesprekken en waak over de gelijkheid in uw rekrutering – zeker bij interne promoties! U kunt zich voor al deze maatregelen laten inspireren door de best practices van andere bedrijven en specifieke organisaties aanspreken voor advies.

2. Respecteer het evenwicht tussen werk en privé
Vooruitgaan in een carrière hangt ook samen met uw privé. Gun uw personeel daarom een beter evenwicht tussen hun werk en hun persoonlijk leven. Hoe? Met glijdende uren, thuiswerk en ondersteuning van het ouderschap (zowel voor moeders als vaders). Gelijkheid op het werk begint met gelijkheid thuis.

3. Maak vrouwen zichtbaar
Kijk verder dan de vrouwelijke rolmodellen in uw bedrijf. Geef in uw visuele communicatie ook andere vrouwelijke collega’s een plaats. En bekijk ook uw taalgebruik. Zijn bepaalde titels niet te mannelijk?

4. Zoek een partner in diversiteit
Wilt u ook het glazen plafond doorbreken en zoekt u nog ondersteuning? De dienst Diversiteit van Actiris begeleidt Brusselse bedrijven gratis in de uitwerking en de opvolging van een divers HR-beleid.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.