NL | FR | LU
Peoplesphere

95% van de moderne medewerkers ondervindt problemen met geluiden die van invloed zijn op de concentratie en efficiëntie.

De opkomst van open kantoortuinen? Ideaal om samen te werken, maar het brengt een reeks aan mogelijke afleidingen met zich mee. Volgens nieuw onderzoek door het wereldwijde marktonderzoeksbureau IPSOS en audiomerk EPOS hebben bijna alle (95%) eindgebruikers en besluitmakers regelmatig last van ten minste één probleem met geluid. Veelgehoorde klachten zijn gestoord worden door lawaaiige collega’s (50%), algemene geluidsniveaus in werkomgevingen (48%) en onderbrekingen door collega’s (46%).

Deze bevindingen en meer staan in EPOS’ Understanding Sound Experiences Study; een onderzoek onder 2500 eindgebruikers van audio-apparatuur, waarvan meer dan 75% werkzaam is in organisaties met meer dan 200 werknemers.

Door de groei van technologie en een evolutie in traditionele werkschema’s en -locaties is ook het aantal telefoongesprekken, conference calls en teleconferences die op de moderne werkplek plaatsvinden, aanzienlijk gestegen. Maar op dit moment brengen deze communicatiekanalen ook nadelen met zich mee, waarbij eindgebruikers achtergrondlawaai (42%), dingen moeten herhalen (34%) en herhaalde vragen om informatie (34%) als hun grootste drie frustraties noemen. In totaal heeft 87% van de ondervraagde eindgebruikers ten minste één probleem ervaren door slechte geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, ongeacht of ze nu op kantoor of thuis werken.

Deze problemen met audio zorgen alles bij elkaar voor productiviteitsverlies. Het is zelfs zo dat de gemiddelde eindgebruiker 29 minuten per week verliest door slechte geluidskwaliteit tijdens spraakgesprekken. Voor de algemene voltijdsmedewerker komt dit overeen met net iets meer dan drie dagen verloren tijd per jaar, en vanuit het oogpunt van de werkgever heeft deze verloren productiviteit aanzienlijke gevolgen voor de kosten. En niet alleen de productiviteit kan leiden onder slechte audiokwaliteit. Volgens besluitmakers leidt slechte audiokwaliteit tot ontevreden klanten (23%), financiële verliezen door het onjuist uitvoeren van werkzaamheden (18%), verlies van belangrijk werk/een deal wat leidt tot financieel verlies voor het bedrijf (18%) of zelfs het verliezen van een tender (19%). Het behoeft dus geen betoog dat deze negatieve gevolgen veel groter kunnen zijn dan drie dagen productiviteitsverlies van een werknemer.

Zo’n 79% van de besluitmakers is het eens dat goede audio-apparatuur als headsets, hoofdtelefoons en speakerphones praktische oplossingen zijn voor het verminderen van de problemen met geluid. Een aantal van de betere headsets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn beschikken bijvoorbeeld over functies als op AI gebaseerde lawaaionderdrukkingstechnologie, wat betekent dat een luidruchtige collega of een luidruchtige werkomgeving niet langer een afleiding vormt.

Daarnaast kunnen ze ook grote kostenbesparingen opleveren. De beste zakelijke headsets die nu verkrijgbaar zijn, zijn uitgerust met speciale knoppen voor het direct openen van collaboration-tools, zoals Microsoft Teams. Met één druk op de knop kan de Teams-app geopend worden, waarin direct een vergadering gepland kan worden of een gesprek gestart en de agenda ingezien kan worden, zodat de werknemer productiever en verbonden is.

De betere zakelijke headsets zorgen voor een grote integratie van technologieën en platforms. Met één druk op de knop kan de Microsoft Teams-app geopend worden, waarin direct een vergadering gepland kan worden of een gesprek worden gestart en de agenda ingezien kan worden, zodat de werknemer productiever en verbonden is.

“Het is duidelijk dat werknemers kunnen profiteren van hoogwaardige audio-oplossingen om productief en gezond te blijven in een werkomgeving waarin steeds meer op afstand gewerkt wordt,” vertelt Theis Moerk, Vice President Product Management, Enterprise Solutions. “Gelukkig zien we in het EPOS’ Understanding Sound Experiences-rapport dat 93% van de besluitmakers van plan is binnen het komende jaar deze oplossingen te kopen met als belangrijkste reden om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Hieronder vallen naar verwacht collaboration-tools als headsets en speakerphones, om in te springen op de doorlopende inzet van Unified Communications, waarbij het belang van de eindpunten steeds duidelijker wordt. Je kunt eenvoudigweg niet volledig profiteren van de voordelen van Unified Communications zonder over de volledige oplossing na te denken. Dus we zullen in de toekomst ook zien dat organisaties op natuurlijke wijze headsets uitreiken aan nieuwe werknemers, zoals dat nu met laptops en werktelefoons gebeurt, waardoor ze zich nog beter kunnen concentreren met een all-round middel dat voldoet aan de wensen van de moderne werknemer.”

Bron: EPOS’ Understanding Sound Experiences Study

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.