NL | FR | LU
Peoplesphere

Bedrijven passen mobiliteitsbeleid aan door Covid-19: smart apps zullen de gebruiker praktisch ondersteunen.

Uit een bevraging van KBC Autolease blijkt dat 6 op de 10 bedrijven hun mobiliteitsbeleid in de toekomst zullen aanpassen. De Covid-19-maatregelen liggen mee aan de basis van deze beslissing. De invoering van meer telewerk leidt tot een ander gebruik van vervoermiddelen en een andere kijk op mobiliteit. Om met dat gewijzigde mobiliteitsproces efficiënt om te gaan, ontwikkelde KBC Autolease de app MoveSmart.

In 75% van de bevraagde bedrijven heeft de COVID-19 crisis een impact gehad op de mobiliteit van de medewerkers: telewerk nam sterk toe en het gebruik van de auto voor woon-werkverkeer en professionele verplaatsingen nam sterk af. Daarom zijn 6 op 10 bevraagde bedrijven van plan hun mobiliteitsbeleid te wijzigen. Ze overwegen een shift van de salariswagen naar een mobiliteitsbudget en het invoeren van multimobiliteit. De bevraagde bedrijven willen in hoofdzaak eveneens inzetten op een vergroening van de vloot.

Vlotte service en efficiënte processen voor het wagenparkbeheer zijn in die gewijzigde context nog belangrijker geworden. Zo is een groot deel van de klanten van KBC Autolease vragende partij voor online tools die het beheer gemakkelijker maken en rekening houden met multimobiliteit.
KBC Autolease ontwikkelde als antwoord op dit laatste punt een app die een praktische ondersteuning biedt voor de gebruikers vanaf de bestelling van een leasevoertuig: MoveSmart.

Een app die het gebruik van leasewagen of -fiets makkelijk maakt.

Vanaf nu krijgen klanten van KBC Autolease met de smartphone-app Movesmart een onlinetool ter beschikking in KBC Mobile om hun leasevoertuig (auto of fiets) vlot te beheren. Zij vinden er alle contractdetails en praktische informatie over hun leasewagen of leasefiets, bv. aflevermoment en -plaats van de wagen of fiets, of het recht op een vervangwagen.

Bij pech op de weg komt de klant met een simpele druk op de knop rechtstreeks in contact met de VAB-pechverhelping. Dankzij de GPS-locatie weet VAB onmiddellijk waar ze moeten zijn. In 2021 zal het ook mogelijk zijn om deelauto’s, deelfietsen en openbaar vervoer makkelijk te gebruiken via MoveSmart. Zo zal de gebruiker multimobiel zijn op elk ogenblik van de dag. Heeft de gebruiker bijvoorbeeld een leasewagen maar moet hij naar Brussel-centrum? Dan zal het mogelijk zijn om via MoveSmart een treinticket aan te kopen. De kosten en administratie worden afgehandeld met de werkgever van de gebruiker.

De gebruiker krijgt in MoveSmart een mooi overzicht van zijn mobiliteitsbudget en waaraan hij het gespendeerd heeft.

De MoveSmart-app heeft al heel wat enthousiaste piloot-gebruikers overtuigd

“MoveSmart geeft me gemoedsrust. Alle noodzakelijke info rond onderhoud en bandenwissels is slechts een klik van me verwijderd. Het feit dat VAB onmiddellijk weet waar ik me bevind in geval van pech is fantastisch!” , aldus een CBC-klant. MoveSmart kreeg een plek bij de niet-financiële diensten in KBC Mobile.

Bron: KBC Lease

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.