NL | FR | LU
Peoplesphere

Bedrijven werven opnieuw aan!

De Recruitment, Search & Selectie (RSS) sector kan voor 2015 mooie groeicijfers voorleggen. Volgens Federgon, de federatie die de RSS-sector vertegenwoordigt, groeide de activiteit met 16,3 %. De rekruterings-, search en selectie activiteiten blijven met 63 % de belangrijkste voor de sector en groeien met 14,1 %, gevolgd door assessment, HR-consultancy en coaching. De meeste kandidaten stromen nog steeds in door inspanningen van de RSS-bureaus zelf (‘direct search’).

“We stellen bovendien een gelijkmatige evolutie over de vier kwartalen van 2015 vast,” geeft Ann Cattelain, coördinator van de sector RSS bij Federgon, aan. “Het feit dat er sprake is van een constante en gestage evolutie is een opsteker voor de sector. De verwachtingen zijn dan ook dat de sector de komende maanden op dit positieve elan verder zal evolueren.“

“Deze mooie groeicijfers tonen aan dat de sector mee profiteert van de positieve arbeidsmarktdynamiek die zich vooral in de private sector aftekent en die ook bevestigd wordt door de cijfers van de Nationale Bank van België,” verduidelijkt Ann Cattelain. “Bovendien toont de groei aan dat bedrijven voor hun aanwervingen en competentie-ontwikkeling vertrouwen op professionele partners.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.