NL | FR | LU
Peoplesphere

Charter bevestigt belang wederzijds respect tussen ondernemingen en controlediensten.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) ondertekende het Charter dat tussen werkgeversorganisaties en sociale inspectiediensten werd overeengekomen. Dit Charter heeft als doelstelling een bijdrage te leveren aan het goede verloop van de controles op het terrein, die in een serene sfeer van wederzijds respect moeten kunnen plaatsvinden.

Het charter benadrukt bovendien de rol van de sociale inspectie, die de werkgevers op het terrein moet verwittigen, informeren en begeleiden zodat ze de steeds complexere sociale wetgeving naleven en onderlijnt ook dat ondernemingen bij controles gelijk behandeld moeten worden.

Voor onze Belgische ondernemingen is dit duidelijk een goede zaak. Wanneer het over het naleven van de sociale wetgeving gaat, zijn er volgens het VBO drie elementen van essentieel belang: transparante wetgeving, eerlijke concurrentie tussen ondernemingen en goed gerichte controles door de inspectiediensten. “Een gerichte en gecoördineerde controle zorgt voor een goede naleving van de regels en voor minder fraude, die anders leidt tot oneerlijke concurrentie en waarbij de overheid heel wat socialezekerheidsbijdragen aan haar neus voorbij ziet gaan, wat dan weer resulteert in hogere lasten voor zij die wel correct werken”, aldus Pieter Timmermans.

Het is dan ook positief dat de partijen die dit Charter ondertekenen, erkennen dat sociale inspecties een belangrijke rol spelen in een rechtsstaat, en dit om eerlijke concurrentie tussen de ondernemingen te verzekeren. “Zij die de regels naleven, mogen indirect niet benadeeld worden. Wederzijds respect tussen werkgevers en controlediensten is alvast een goede basis om van te vertrekken”, besluit het VBO.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.