NL | FR | LU
Peoplesphere

Pascale Van Damme (Dell EMC Belux) wint Wo.Men@Work Award 2018.

Pascale Van Damme, managing director van Dell EMC BeLux, is donderdagavond verkozen tot de laureaat van de Wo.Men@Work Award 2018. Ze krijgt de prijs voor haar engagement om binnen de IT-sector, op alle hiërarchische niveaus, een gezonde gendermix te bereiken.

In haar strijd naar gendergelijkheid voerde Pascale Van Damme sinds ze in 2004 startte bij Dell EMC Belux talloze concrete en efficiënte maatregelen in waarmee zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers nauw betrokken werden bij de cultuurverandering. Zo voegde ze diversiteit toe aan de performantie-indicatoren, kwam er een nultolerantie tegenover seksuele intimidatie en werd loongelijkheid gegarandeerd.

“Natuurlijk ben ik intern op verzet gestuit, maar volharding loont”, vertelt Van Damme fier. “Met enkele succesvolle voorbeelden zal ik mijn collega’s zeker kunnen overtuigen. Kunnen bevestigen dat al deze maatregelen de productiviteit van de teams hebben verhoogd, schenkt me veel voldoening.” Als voorzitter van Agoria Digital Industries, bestelde Van Damme ook een studie omtrent de positie van vrouwen binnen de IT-sector. Vrouwen zijn nog vaak in de grote minderheid binnen deze sector. “Door de positieve impact van technologie op de maatschappij en het milieu te benadrukken, zal er meer vrouwelijk talent naar de technologische sector vloeien”, stelt Van Damme. Met haar prijs mag Van Damme zich de nieuwe ambassadeur voor professionele gendergelijkheid noemen. Ze haalde het van de twee andere genomineerden, Laura Ahto (Bank of New York Mellon) en Daniël De Clerck (BNP Paribas Fortis).

Bron : Belga

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.