NL | FR | LU
Peoplesphere

Co-creatie in dienst: VDAB en Le Forem ‘hacken’ de arbeidsmarkt.

Digitalisering en de revolutie op de arbeidsmarkt.. Hoe spelen we daar het beste op in? Arbeidsbemiddelaars VDAB en Le Forem slaan de handen ineen en buigen zich over de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen tijdens Hack Belgium. Samen nemen ze de rol op van curator van het thema ‘Meaningful Work for all’ om de Belgische arbeidsmarkt futureproof te maken en concrete oplossingen voor werkzoekenden te vinden. De 2e editie van de grootschalige driedaagse hackaton vindt plaats van 26 t/m 28 april en brengt een duizendtal talentvolle deelnemers samen met honderden experts uit diverse sectoren.

Tijdens Hack Belgium buigen experts uit verschillende sectoren zich samen met de deelnemers over het futureproof maken van België en het vinden van concrete oplossingen om een betere wereld te creëren. Er worden twaalf ambitieuze uitdagingen op tafel gelegd die van tevoren zijn vastgelegd, en elk heeft een eigen ‘curator’. Een van die uitdagingen is ‘Meaningful Work for All’, waarvoor VDAB en Le Forem gezamenlijk de rol van curator op zich nemen.

100 talenten om de arbeidsmarkt te hacken

De Vlaamse en Waalse arbeidsbemiddelaars sturen samen in totaal 100 deelnemers naar de hackathon. Een mix van jong talent, experts en werkzoekenden om gezamenlijk de toekomst van onze arbeidsmarkt vorm te geven.

“Deze gezamenlijke aanwezigheid van VDAB en Le Forem is een grote troef voor de aanpak van werkgerelateerde kwesties die een reëel sociaaleconomische uitdaging vormen. Deze hackathon is niet alleen een manier om jong talent uit te dagen, maar ook een manier om antwoorden te vinden op problemen waarmee wij in de dagelijkse realiteit worden geconfronteerd. De deelnemers worden ondergedompeld in deze dagelijkse problematiek. Hun uitdaging is om met de hulp van experts originele en effectieve oplossingen te vinden. Een win win voor iedereen.” – Marie-Kristine Vanbockestal, gedelegeerd bestuurder Le Forem

“Co-creatie is een waarde die VDAB hoog in het vaandel draagt. In de toekomst willen we hier meer op inzetten om onze innovatieve dienstverlening te stimuleren. Een deelname aan Hack Belgium als curator is daarom een logische stap voor ons.” – Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

Life after Hack Belgium

Zowel VDAB als Le Forem zien Hack Belgium als een platform om verdere toekomstgerichte innovatie uit te werken en te ondersteunen.

Fons Leroy : “Zelf hebben we recent nog de ‘Work Out Room’ opgericht waar alle betrokken partijen van de arbeidsmarkt terecht kunnen voor inspiratie, advies en ondersteuning die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van vernieuwende ideeën. Deze zal na afloop van het event de ideeën uit Hack Belgium mee ondersteunen.” 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.