NL | FR | LU
Peoplesphere

Danone introduceert vernieuwd ouderschapsbeleid voor medewerkers: langer betaald verlof en meer rechten voor tweede ouder.

Op 1 mei lanceerde Danone in België haar nieuwe wereldwijde en genderneutrale ouderschapsbeleid dat aanstaande en jonge Danone-ouders en hun baby’s een goede start helpt te geven tijdens de eerste 1000 dagen. Zo krijgen werknemers wereldwijd niet alleen dezelfde pre- en postnatale ondersteuning, zoals voedingsadvies voor zwangere werknemers of toegang tot speciale kolfruimtes, maar genieten ze ook van een uitgebreid en genderneutraal ouderschapsverlof. 

Voor Belgische werknemers betekent dit concreet dat ze 3 extra weken betaald bevallingsverlof, 2 weken volledig betaald geboorteverlof voor de tweede ouder of maar liefst 10 extra weken adoptieverlof kunnen opnemen in vergelijking met de Belgische wettelijke regeling.

Extra ondersteuning 

Danone wil aanstaande en jonge ouders en hun baby’s helpen om een goede start te maken in de eerste 1000 dagen. De eerste 1000 dagen- van de zwangerschap tot de tweede verjaardag -zijn niet alleen spannende en uitdagende tijden voor ouders, ze zijn eveneens bepalend voor de latere gezondheid van het kind.

Daarom lanceert Danone een ouderschapsbeleid dat werknemers, ongeacht hun geslacht of seksuele geaardheid, ondersteunt in het verwezenlijken van hun persoonlijke, familiale en professionele ambities. Het bedrijf gelooft immers dat een kinderwens of gezin niet ten koste hoeft te gaan van een mooie carrière en omgekeerd.

Alle ouders en hun baby’s, waar ook ter wereld, hebben dezelfde behoeften en dezelfde rechten. Het nieuwe ouderschapsbeleid van Danone geldt daarom voor alle werknemers wereldwijd en betekent zo in veel landen een enorme stap voorwaarts. Bovendien is het ouderschapsbeleid eveneens genderneutraal. Danone promoot zo gelijkheid en ondersteunt diversiteit, twee waarden die het bedrijf hoog in het vaandel draagt.

De 3 pijlers van Danone’s ouderschapsbeleid

1. Pre-natale ondersteuning – Om aanstaande moeders en hun baby te beschermen, krijgen werknemers aangepaste werkomstandigheden, vrijaf voor prenatale check-ups en voedingsadvies.

2. Uitgebreid ouderschapsverlof – Om diversiteit te ondersteunen, heeft Danone een genderneutrale verlofregeling. Concreet genieten werknemers van Danone wereldwijd van 18 weken betaald bevallingsverlof, 2 weken betaald geboorteverlof voor de tweede ouder en 14 weken betaald adoptieverlof. Voor Belgische werknemers komt dit neer op 3 extra weken betaald bevallingsverlof, 2 weken volledig betaald geboorteverlof voor de tweede ouder en maar liefst 10 extra weken adoptieverlof.

3. Post-natale ondersteuning – Borstvoeding geeft baby’s de best mogelijke start. Daarom ondersteunt Danone moeders die borstvoeding geven door aangepaste ruimtes voor borstvoedingspauzes ter beschikking te stellen in hun kantoren waar meer dan 50 vrouwen werken. Ook worden speciale back-to-work programma’s en flexibele werkcondities voorzien.

Danone’s ouderschapsbeleid wordt in België in twee fases geïmplementeerd. Het uitgebreide ouderschapsverlof geldt vanaf 1 mei 2018. De pre- en postnatale ondersteuning zal tegen eind 2018 volledig geïmplementeerd zijn. In 2020 zal het beleid overal ter wereld volledig zijn uitgerold.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.