NL | FR | LU
Peoplesphere

“De bedrijfscoach moet ons naar een volgend niveau brengen”

Waar Hexacom vroeger onder leiding stond van een sales manager en een CEO die het aanspreekpunt was voor alles en iedereen, zijn het vandaag de Company Coach en de CEO die veel meer aandacht heeft voor de strategie op lange termijn die de lakens uitdelen. De shift aan de top van de organisatie is tekenend voor de evolutie waar de onderneming sinds 2006 in zit. Gesprek over passie en waarden, over slanker en kleiner, over zakenpartner en levenspartner zijn.

Peoplesphere had een gesprek met CEO Patrick Gillis en Kathleen Cools, bedrijfscoach bij Hexacom. Wat houdt die nieuwe rol precies in?

Kathleen Cools: “Het houdt in dat ik de change binnen Hexacom zal begeleiden. In geef functiebeschrijvingen mee aan het nieuwe managementteam, bijvoorbeeld, maar zal mensen ook begeleiden als ze performance management gesprekken voeren voor de eerste keer. Vorige week heb ik bijvoorbeeld ook samen met een van onze managers een gesprek gevoerd met een medewerker die een loonsverhoging had gevraagd. Vroeger zou die medewerker bij Patrick gaan aankloppen zijn, vandaag zeggen we duidelijk dat dat tot de verantwoordelijkheid van de managers behoort – en daarin zal ik hen ondersteuning bieden zolang ze die nodig hebben.”

“De bedrijfscoach moet mensen begeleiden in hun ontwikkeling – ik heb onze managers bijvoorbeeld een opleiding rond soft skills gegeven – maar is zich tegelijk ook bewust van de business. We kunnen niet onbeperkt investeren in de ontwikkeling van de medewerkers.”

Lees het volledige interview in Peoplesphere 90

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.