NL | FR | LU
Peoplesphere

Free-Floating autodelen voor het eerst mogelijk tussen twee steden in België. Brussel Airport wordt snel toegevoegd aan deze zone.

Het autodeelplatform Poppy lanceert vanaf  30 april, in Brussel. Het vervangt de voormalige autodeeldienst Zipcar. De Poppy deelwagens zijn dus beschikbaar in Antwerpen en Brussel. Je zal voor het eerst in België van de ene stad naar de andere kunnen rijden en de wagen daar achterlaten zonder meerkost.

In februari heeft Poppy het Brusselse autodeelplatform Zipcar verworven. Nu de deal afgerond is vervangen de milieuvriendelijke Poppy-wagens de Peugeots 208 van Zipcar in Brussel. Goedgekeurde Zipcar-gebruikers worden automatisch overgezet naar Poppy. Ze dienen enkel de app te downloaden en kunnen dan inloggen met dezelfde gegevens en na de algemene voorwaarden van Poppy te accepteren.

Poppy in Brussel gebruiken is even gemakkelijk als in Antwerpen: gebruikers kunnen een wagen vinden, reserveren en openen via de Poppy-app. Betalen doe je per minuut: 0,33 euro om te rijden en 0,10 euro wanneer je geparkeerd bent en je je reservatie wenst te behouden. Onderhoud, opladen en tanken, verzekering en parkeertickets zijn allemaal inbegrepen bij de prijs per minuut.

“Een eigen wagen bezitten zou snel verleden tijd moeten worden in steden zoals Brussel. We moeten ons transport, onze wagens, fietsen en steps delen. Ik ben blij dat Poppy deel uit zal maken van die toekomst.” – Pascal Smet, Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken

Poppy zal in Brussel met 100 wagens starten: 50 volledig elektrische Volkswagen e-Golfs en 50 hybride Audi A3 g-trons die op aardgas rijden. Poppy zal deze vloot sterk uitbreiden in de komende maanden. De homezone van Brussel werkt net zoals die van Antwerpen volgens het free-floating principe, je kan de wagen eender waar in de zone achterlaten. De zone in Brussel is vergelijkbaar met de zone die Zipcar gebruikte. Ook Brussels Airport zal snel worden toegevoegd aan deze zone.

Voor het eerst zal het ook mogelijk zijn om een wagen in Brussel te nemen en in Antwerpen achter te laten, en vice versa. Je hoeft de wagen dus niet terug te brengen naar de zone waar je vandaan kwam. Het gaat hier om een testfase.

Poppy for Business zal ook meteen beschikbaar zijn in Brussel, waardoor bedrijven hun werknemers toegang kunnen geven tot autodelen. Hiermee speelt Poppy in op het mobiliteitsbudget dat is goedgekeurd in maart 2019.

“Het team is enorm trots om Poppy in Brussel te lanceren, iets meer dan een jaar na de lancering in 2018 in Antwerpen. Door free-floating autodelen beschikbaar te maken tussen 2 grote Belgische steden, willen we bewijzen dat autodelen complementair is met het openbaar vervoer en bieden we een een waardig alternatief voor de privéwagens.” – Valentin Haarscher, CEO Poppy.

Het deelplatform Poppy is in januari 2018 door Lab Box, de incubator van D’Ieteren Auto, gelanceerd. Poppy werd snel de referentie inzake multimodale deelmobiliteit in Antwerpen dat deelwagens, deelscooters en binnenkort ook deelsteps aanbiedt. Een jaar na de lancering had Poppy al meer dan 20,000 geregistreerde gebruikers. Zij legden samen meer dan 2 miljoen kilometer af en bespaarden zo meer dan 230 ton CO2.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.