NL | FR | LU
Peoplesphere

Global Workspace Survey 2019: schoolvakantie zorgt voor stress bij thuiswerkers.

Ouders die vaak van thuis uit werken herkennen dit ongetwijfeld: schoolvakanties zijn niet de meest productieve en stressloze periodes. Gezinsleden die je afleiden van je werk (62%) of telefoongesprekken die onderbroken worden door je kroost (45%), zijn de twee grootste storende factoren voor thuiswerkers.

Dit blijkt uit de van International Workplace Group (IWG) waarvoor in januari 15.000 ‘kantoorwerkers’ wereldwijd werden ondervraagd. Van thuis uit werken en kinderen die genieten van hun zomervakantie gaan niet altijd goed samen. Zo geven ruim 6 thuiswerkers op 10 (62%) aan regelmatig gestoord te worden door gezinsleden. Daarnaast wordt de productiviteit van thuiswerkers bedreigd door een gebrek aan kantoorapparatuur (43%), achtergrondlawaai van bijvoorbeeld huishoudelijke toestellen (32%) of huisdieren die aandacht vragen (25%).

Waaraan storen thuiswerkers zich:

1. Gezinsleden die aandacht vragen (62%)
2. Telefoongesprekken die verstoord worden door kinderen, familie of huisdieren (45%)
3. Geen geschikte kantoorapparatuur ter beschikking (printer, fax, fotokopieerapparaat) (43%)
4. Storende huishoudelijke geluiden zoals beltonen, wasmachine, vaatwasser (32%)
5. Huisdieren die aandacht vragen (25%)

William Willems, Algemeen Directeur van IWG België: “Thuiswerken wordt steeds populairder, maar sommige mensen kunnen hierbij een negatieve impact ondervinden op hun concentratie en productiviteit. Thuiswerkers kunnen dan wel lange pendeltijden vermijden en werken wanneer het hen uitkomt, maar uit de resultaten van ons onderzoek blijkt dat een professionele werkomgeving dicht bij huis de voorkeur geniet boven thuiswerken. Een slimme manier om de storende invloeden van je gezin te ontlopen en tegeljk toch je productiviteit te verhogen.”

Bron : Global Workspace Survey – Voor die Survey van IWG werden in januari 2019 meer dan 15.000 professionals uit 80 landen online ondervraagd. Deze contacten zijn representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Aan de respondenten werd gevraagd naar hun mening over de veranderende werkplek en flexibel werken.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.