NL | FR | LU
Peoplesphere

Gratis cursus “Elements of AI” komt naar België om Artificiële intelligentie te democratiseren.

Artificiële intelligentie is alomtegenwoordig. Het beïnvloedt ons leven op manieren die we tot voor kort niet eens voor mogelijk hielden. Juist daarom is het belangrijk om een brede kennis over AI in onze samenleving op te bouwen. Een Europese cursus over artificiële intelligentie wil dit bereiken, en is op weg naar België. Welkom, “Elements of AI”!

Elements of AI is een gratis online cursus die de basis van artificiële intelligentie introduceert. Deze cursus is afkomstig uit Finland en wordt met steun van de Europese Unie in alle landen van Europa gelanceerd, met lokale steun en in lokale talen, om het aantal mensen dat de cursus kan volgen te maximaliseren. Het doel voor België? Minstens 1% van de bevolking te overtuigen om deze cursus te volgen.

Aangezien er geen (technische) voorkennis vereist is, kunnen echt alle burgers deze cursus volgen, op eigen tempo, waar en wanneer het hen uitkomt. Dit is de enige manier om een brede kennis over AI in de samenleving te creëren, en ervoor te zorgen dat burgers zich niet bedreigd, maar gesterkt voelen door AI!

Wereldwijd hebben al meer dan 500.000 studenten zich aangemeld voor deze cursus. Gemiddeld hebben zij 25 uur besteed aan het afronden ervan. Hierna hebben ze inzichten in de belangrijkste implicaties van AI, kunnen ze er kritisch over nadenken en zijn ze bekend met de verschillende methodes die AI mogelijk maken.

In België zijn de KU Leuven, onder de verantwoordelijkheid van Prof. Tinne De Laet en Prof. Luc De Raedt, en de UCLouvain, onder de verantwoordelijkheid van Prof. Siegfried Nijssen, de academische partners die deze MOOC (Massive Open Online Course) begeleiden. De FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA), een belangrijke speler in de digitale transformatie van de Overheid, heeft deze partners samengebracht om de MOOC te promoten.

Over de MOOC “Elements of AI”

Elements of AI is een reeks gratis online cursussen (MOOC (Massive Open Online Course)) over artificiële intelligentie die in 2018 door het Finse technologiebedrijf Reaktor, in samenwerking met de Universiteit van Helsinki, zijn gecreëerd.
Eind 2019 besloot het Finse voorzitterschap van de Raad van de EU te investeren in de toekomstige vaardigheden van mensen en Elements of AI vrij beschikbaar te maken in alle officiële EU-talen. Met de steun van de Finnish Centennial Foundation Technology Industries en de Europese Commissie, die de technische vertalingen van de cursus verzorgt, kunnen nu ook andere Europese landen de cursus aan hun bevolking aanbieden. Na Zweden, Estland, Duitsland, Noorwegen en Letland is het nu de beurt aan België!

Bron: FOD BOSA

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.