NL | FR | LU
Peoplesphere

Interim-management wint aan terrein

Interim-management is nog niet door iedereen gekend, maar deze unieke manier van werken komt wel steeds vaker voor op de arbeidsmarkt. Ook bedrijven erkennen de duidelijke voordelen er van. Interim-managers zijn professionals met een duidelijke expertise in een specifiek domein. Ze worden voor een bepaalde periode ingeschakeld in bedrijven en leggen zich hier toe op een welomlijnd takenpakket.

Uit een onafhankelijk onderzoek, dat Robert Half liet uitvoeren onder 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs, blijkt dat ook de komende 12 maanden opnieuw veel interim-managers zullen worden aangetrokken op financiële departementen in België. Interim-management komt de laatste jaren steeds vaker voor. Vorig jaar kenden het aantal interim-managers een daling, maar de eerste zes maanden van 2014 geven opnieuw een stijging van 5.6% aan. Dat blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie voor de HR-dienstverleners. Ook de verdere vooruitzichten zien er gunstig uit. De Belgische CFO’s en financieel directeurs zullen in de komende maanden opnieuw op zoek gaan naar interim-managers met een specifieke expertise.

Sylvia Blockx, Director Robert Half Management Resources: “Interim-managers worden al jaren ingezet binnen finance en accounting en het valt ook niet te verbazen dat dit in de toekomst niet zal veranderen. Financiële departementen ondergaan vaak grote veranderingen. Bedrijfssystemen evolueren, regelgeving wordt aangepast en moet worden geïmplementeerd. Mensen met een specifieke expertise die deze veranderingen kunnen doorvoeren en kunnen opstarten, hebben een uitzonderlijke meerwaarde voor een onderneming.”

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk waarbij een onderneming nood heeft aan extra ervaring en expertise op de korte of middellange termijn. De lancering van grootschalige projecten (project management), de introductie van nieuwe werkmethodes of -processen (change management) en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit, zijn maar enkele voorbeelden. Via de aanstelling van een interim-manager haalt men daarvoor snel de nodige kwaliteiten en toegevoegde waarde in huis en dat zónder een lange inwerkperiode.

Sylvia Blockx vervolgt: “Interim-managers denken in termen van oplossingen en verbetering. Dit is niet enkel het gevolg van hun expertise, maar ook de afwisseling van jobs zorgt voor een creatieve en een open kijk op de zaken. We merken vooral bij klanten die interimmanagers in dienst nemen, dat dit één van de grootste voordelen is. Een neutrale kijk op een onderneming zorgt vaak voor belangrijke inzichten.”

Interim-managers worden de laatste jaren steeds vaker ingezet in verschillende vak domeinen. Niet enkel op het financiële departement komen ze vaak voor; ze hebben ook een sterke positie verworven binnen Technology, General Management, Legal, Human Resources, Supply Chain & Procurement en Sales & Marketing en vaak is een transversale kennis vereist gezien de impact van verandering ook impact heeft in verschillende departementen

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.