NL | FR | LU
Peoplesphere

Le Forem organiseert de Werkweek van 8 tot 12 oktober.

Le Forem en VDAB versterken hun samenwerking om de interregionale mobiliteit te bevorderen. Tijdens de Werkweek, de week van “travail en Flandre”, organiseert Le Forem bijna 30 activiteiten om werkzoekenden aan te moedigen om ook in Vlaanderen te solliciteren. In 2017 vonden meer dan 27.000 Walen met de hulp van Le Forem een job in Vlaanderen.

Ook dit jaar bundelen Le Forem en VDAB de krachten om de Waalse werkzoekenden de vele beroepsmogelijkheden in Vlaanderen te laten ontdekken. Concreet betekent dit dat werkzoekenden die in Vlaanderen willen solliciteren deze week:

  • zich kunnen informeren over de tewerkstellingsmogelijkheden in Vlaanderen;
  • werkaanbiedingen kunnen opzoeken;
  • hun niveau van het Nederlands kunnen laten evalueren en kennis maken met alle opleidingsmogelijkheden;
  • zich kunnen inschrijven als werkzoekende op de website van VDAB en zo werkaanbiedingen uit Vlaanderen ontvangen;
  • hun CV en motivatiebrief in het Nederlands kunnen laten nakijken;
  • kunnen deelnemen aan simulaties van sollicitatie- en telefoongesprekken.

Naast de bezoekmomenten, individuele coaching en informatiesessies die in heel Wallonië worden georganiseerd, worden er ook twee “Job Days” (in Luik en Louvain-La-Neuve) georganiseerd, waarbij Waalse werkzoekenden en Nederlandstalige werkgevers elkaar ontmoeten. Ter ondersteuning van deze bijeenkomsten staan de interregionale mobiliteitsadviseurs van Le Forem, ondersteund door hun collega’s van VDAB, ter beschikking van de werkzoekenden.

Naast de twee “Job Days” die tijdens de Werkweek worden georganiseerd, wordt op 25 oktober a.s. in Moeskroen een derde “Job Day” georganiseerd waar maar liefst 15 bedrijven aanwezig zullen zijn.

Spreekt u Nederlands? Niet onmisbaar, maar er zijn opleidingen beschikbaar.

Voor meer dan 80% van de Vlaamse werkaanbiedingen die in Wallonië verspreid worden, is geen of weinig kennis van het Nederlands nodig. Maar tijdens de Werkweek zullen de werkzoekenden die dit wensen, zich kunnen informeren over de verschillende opleidingen Nederlands die Forem aanbiedt, een test kunnen afleggen om hun taalkennis te testen op Europese schaal (ELAO) of kunnen deelnemen aan een proefles.

De sectoren die werven: logistiek, bouw, industrie, maar ook horeca, groene sectoren en dienstencheques

Om de sectoren die veel openstaande vacatures hebben te leren kennen, worden de hele week lang meerdere informatiesessies georganiseerd, waarvan sommige in samenwerking met de VDAB.

Moeskroen
– Maandag 8 oktober van 8u30 tot 12u30 sessie over de industriesector.
– Maandag 8 oktober van 13u30 tot 16u30 sessie over de bouw- en houtsector.
– Woensdag 10 oktober van 13u30 tot 16u30 sessie over de horeca, groene sectoren en dienstencheques.
– Donderdag 11 oktober van 13u30 tot 16u30 sessie over de transport- en logistieke sector.
– Vrijdag 12 oktober van 13u30 tot 16u30 sessie over de industriesector.

Doornik
– Dinsdag 9 oktober van 9u00 tot 12u00 sessie over de industriesector
– Woensdag 10 oktober van 9u00 tot 12u00 sessie over de bouwsector
– Donderdag 11 oktober van 9u00 tot 12u00 sessie over de logistieke sector

La Louvière
– Woensdag 10 oktober vanaf 9u30 informatiebijeenkomst over de beschikbare banen en werkomstandigheden op de luchthaven van Brussel-Nationaal

Louvain-la-Neuve
– Donderdag 11 oktober vanaf 10u30 informatiesessie over de beschikbare jobs en werkomstandigheden op de luchthaven van Brussel-Nationaal
– Donderdag 11 oktober vanaf 11u00 globale infosessie over de Vlaams-Brabantse arbeidsmarkt en de groeisectoren (distributie, transport en logistiek, handel, ICT, dienstencheques, gezondheidszorg en administratie).

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.