NL | FR | LU
Peoplesphere

Loslaten voor een betere performance!

Loslaten is het aanvaarden van de eigen limieten. Het is het ophouden met alles willen controleren. Bovendien is het het ontwikkelen van een open houding naar anderen toe. In onze bedrijven moet het loslaten ons helpen in het verminderen van stress. Het moet ons ook de mogelijkheid geven om weinig of niet realistische doelstellingen achterwege te laten.

In theorie wordt het loslaten vandaag de dag beschouwd als een oplossing voor de mannen en vrouwen onder ons die met een drietal problemen, die regelmatig voorkomen binnen veel organisaties, geconfronteerd worden. Deze zijn de volgende.

Om te beginnen, de moeilijkheid om een deel van (of zelfs de volledige) de verantwoordelijkheid te delegeren.
Ten tweede, de overdosis aan controle die er bestaan in veel te veel departementen. Dit teveel aan controle vernietigt elk gevoel voor initiatief…
Tenslotte is er de dynamiek van mislukking die zich installeert als we tegenover onhaalbare doelstellingen geplaatst worden.

Loslaten is dus een geniaal concept, als het ons echt een gelijktijdige oplossing biedt op deze drie problemen. Maar… loslaten mag niet begrepen worden als opgeven of geloven dat toch niemand er iets aan kan doen.

Lees hier meer over in uw volgende Peoplesphere n°105! Nog niet geabonneerd? Klik snel hier!

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.