NL | FR | LU
Peoplesphere

McDonald’s lanceert samen met tien medewerkers eerste grote nationale rekruteringscampagne.

Eind vorig jaar kondigde McDonald’s zijn ambitieuze groeiplannen aan in België. In totaal is het groeiplan goed voor 2500 nieuwe jobs: dat terwijl de arbeidsmarkt met ongeëvenaarde tekorten te maken heeft, zeker in de horecasector. Ook McDonald’s zoekt nog heel wat kandidaten en lanceert deze week daarom samen met tien van zijn eigen restaurantmedewerkers een grote nationale rekruteringscampagne met de slogan “Werk dat werkt voor jou”, die gedurende een maand zal lopen.

Een McDonald’s restaurant is bovenal een team van ongeveer 40-50 medewerkers die klanten verwelkomen en bedienen, en maaltijden bereiden, elke dag opnieuw. In totaal stellen de restaurants van McDonald’s ruim 5.700 mensen tewerk. Die medewerkers zijn letterlijk het gezicht van McDonald’s en staan centraal in alle activiteiten van McDonald’s.

“Het lag voor de hand dat onze eigen medewerkers de hoofdrol zouden spelen in onze eerste grote rekruteringscampagne. Zij zijn de beste ambassadeurs voor een job bij McDonald’s”, zegt Anaida Dibra, Chief People Director bij McDonald’s België. In totaal nemen tien medewerkers uit tien Belgische restaurants (Brugge, Leuven, Sint-Pieters-Leeuw, Machelen, Maasmechelen, Houthalen, Maldegem, Sambreville en Corbais) actief deel aan de campagne.

Een job betekent voor iedereen iets anders. Iedereen is verschillend, heeft andere ambities en kiest andere paden. En bij McDonald’s is dat oké. “Werk dat werkt voor jou” is dan ook de gedachte die centraal staat in de nieuwe rekruteringscampagne. McDonald’s wil medewerkers doen groeien door hen nieuwe kansen te geven. Door medewerkers skills aan te leren tijdens het uitoefenen van hun job worden hun ambities omgezet in realiteit. “Maar we weten ook dat iedereen verschillend is. Of kandidaten nu een eerste ervaring willen opdoen om op hun CV te zetten, een carrière willen uitbouwen of gewoon wat extra inkomen willen verdienen: voor McDonald’s is elke motivatie evenwaardig en is geen ervaring vereist om aan de slag te gaan”, verduidelijkt Anaida Dibra nog.

Julie Debolster (36) is crewlid in het McDonald’s restaurant van Machelen en één van de medewerkers die te zien is in de campagne: “Ik hou echt enorm van mijn job bij McDonald’s. Voor ik aan de slag ging had ik mijn twijfels of het wel iets voor mij zou zijn, maar nu zou ik niets anders meer willen doen. Ik heb weer professionele doelen, voel me goed in het team, en krijg erg veel flexibiliteit om mijn dochtertje te zien opgroeien.”

Een job bij McDonald’s onderscheidt zich van andere jobs omdat het bedrijf kansen creëert voor iedereen: met of zonder diploma, met of zonder ervaring, of het nu voor lange of korte termijn is, om studies te helpen financieren of om een carrière bij McDonald’s op te bouwen.

McDonald’s is trots op zijn maatschappelijke rol om jongeren te (her)activeren op de Belgische arbeidsmarkt

“We geloven sterk in de integratie van jonge mensen op de arbeidsmarkt en de (her)activatie van jongeren op de arbeidsmarkt door middel van opleidingen. Vandaag is 62% van onze medewerkers jonger dan 25 jaar, en voor 35% van de medewerkers gaat het om een eerste werkervaring”, zegt Stijn Heytens, Managing Director van McDonald’s België.

McDonald’s investeert in elke nieuwe medewerker door opleidingen aan te bieden. In 2021 konden de medewerkers bij McDonald’s genieten van in totaal 130.797 uren opleiding. Voor sommigen van hen is dit hun eerste professionele opleiding: deze trainingen komen hun toekomstige tewerkstellingskansen ten goede. Het is een ideale springplank voor hun toekomstige professionele leven, bij McDonald’s of elders.

“In een context van een groot tekort aan arbeidskrachten zijn we nog trotser dat we op deze manier kunnen bijdragen aan het (her)activeren van jonge mensen op de arbeidsmarkt door hen tewerkstelling te bieden in combinatie met kwaliteitsvolle en erkende trainingen”, aldus nog Anaida Dibra.

In de loop van hun loopbaan krijgen medewerkers ook de mogelijkheid om verder carrière te maken in de restaurants, en kunnen ze bijvoorbeeld vervolgopleidingen volgen in Parijs en Utrecht om door te stromen naar hogere functies. 90% van alle huidige Belgische McDonald’s managers is ooit als medewerker gestart.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.