NL | FR | LU
Peoplesphere

Meer Belgen dan ooit zoeken pensioeninformatie – nieuw record voor mypension.be.

mypension.be vestigt opnieuw een persoonlijk record op het vlak van het aantal unieke bezoekers. In 2021 hebben 2 487 028 personen zich aangemeld op mypension.be, ofwel 1 volwassene op 4 in België. Dit is een stijging met 30 % ten opzichte van 2020. Wat kunnen we leren uit de statistieken van mypension.be?

De meeste bezoekers van mypension.be, ofwel 71 %, zijn nog niet met pensioen. 25 % van de bezoekers ontvangt een rustpensioen en/of een IGO.
3 % van de bezoekers ontvangt een ander type pensioen of uitkering van de Pensioendienst.
2 % van de bezoekers had een lopende pensioenaanvraag.

Veel werknemers en personen met een gemengde loopbaan raadplegen mypension.be, maar…
Als we deze cijfers vergelijken met de algemene bevolking, zien we dat slechts 19 % van de werknemers en 10 % van de zelfstandigen mypension.be geraadpleegd hebben.
Dit percentage neemt toe voor personen met een gemengde loopbaan. 47 % van de burgers met een gemengde loopbaan als zelfstandige en ambtenaar raadpleegden mypension.be in 2021.
Dit toont dat mypension.be nog veel potentieel heeft om nieuwe gebruikers te bereiken in bepaalde segmenten van de bevolking.

Ook jongeren tonen interesse in mypension.be
Het is geen verrassing dat de meeste gebruikers van mypension.be tussen de 56 tot 65 jaar oud zijn. Toch zien we ook dat 45 % van de bezoekers jonger is dan 55 jaar.
Opvallend: in vergelijking met 2020 steeg het aantal bezoekers jonger dan 25 jaar met meer dan 150 % en ook het aantal bezoekers tussen 26 en 35 jaar steeg met meer dan 50 %.

Een grotere naamsbekendheid en burgers die vertrouwd zijn met de eID en Itsme®

Voor de stijging van het aantal bezoekers zijn 2 belangrijke redenen:

– De naamsbekendheid van mypension.be neemt elk jaar toe. Meer en meer burgers weten dat ze naar mypension.be moeten surfen voor een snel antwoord op hun vragen over hun pensioen.
– Meer en meer burgers zijn vertrouwd met de beveiligde aanmeldmiddelen zoals de eID en Itsme®.

Wat zijn de volgende nieuwigheden op mypension.be ?

De simulator van het wettelijk pensioen zal uitgebreid worden met de mogelijkheid om de impact op het pensioenbedrag te simuleren als je zelfstandige wilt worden of bij een aanpassing van de loopbaan als zelfstandige.

Met pensioen gaan wordt ook gemakkelijker. Momenteel verloopt de pensioenaanvraag nog via een andere website (www.pensioenaanvraag.be), maar we zullen de pensioenaanvraag integreren in mypension.be. Zo worden alle te ondernemen acties gecentraliseerd en vereenvoudigd. Burgers moeten maar 1 website onthouden voor al wat met hun pensioen te maken heeft: www.mypension.be.

“mypension.be is een van dé referenties op vlak van digitale dienstverlening en ik zal daar verder in investeren. Burgers moeten weten waar ze aan toe zijn op vlak van hun pensioenrechten en hoe die tijdens hun loopbaan worden opgebouwd. Meer vertrouwen in onze pensioenen, vergt dan ook een betere kennis en een grotere transparantie van ons pensioenstelsel. mypension.be speelt daarin een onontbeerlijke rol. Mijn administratie zal een pionier blijven in dienstverlening naar de burger.” aldus Karine Lalieux, minister van Pensioenen.

“mypension.be blijft een cruciale rol spelen in de digitale toegankelijkheid en zichtbaarheid van de pensioenrechten van onze burgers, waaronder zelfstandigen. De simulator is een cruciale sterkte van het platform en wordt continu aangescherpt. We merken bovendien dat steeds meer zelfstandigen alsook vele jongeren onder de 25 jaar hun weg vinden naar mypension.be en zien dit in de toekomst nog verder stijgen.”
verklaart David Clarinval, minister van Zelfstandigen.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.