NL | FR | LU
Peoplesphere

Mentoring opzetten in jouw organisatie: how to? Kom 28 maart op high tea met TriHD en veranker mentoring in jouw organisatie

Mentoring geeft jouw organisatie vleugels. Denk maar aan een snelle en kwalitatieve onboarding van medewerkers, het stimuleren van een groeimindset en innovatie, een verhoogd psychosociaal welzijn en een positieve impact op retentie. Heel wat bedrijven plukken vandaag al de vruchten van spontane en informele mentoringrelaties en zouden nog meer te winnen hebben bij een structurele mentoring aanpak.

📆 Dinsdag 28 maart / 16.00-18.00 u
📍 Link21 – Welvaartstraat 14-1, Herentals / Zaal Robusta
🖥️ Schrijf je in en kom op de thee!

Het high tea menu

We reiken een aantal praktische handvaten aan om mentoring in jouw bedrijf te implementeren.

Wat is nu net het verschil tussen mentoring en coaching? Hoe bepaal je het rendement van mentoring? Wat zijn de skills van een mentor, hoe selecteer je mentoren en hoe leid je hen op? Hoe vrijblijvend is mentoring? En welke impact heeft mentoring op het ontwikkelen en houden van je medewerkers?

Deze en heel wat andere vragen komen aan bod tijdens onze TriHD high tea op dinsdag 28 maart.

Programma

Ontvangst / 15.30-16.00 u

Bouwstenen en succesfactoren van een mentoringprogramma met impact / 16.00-16.30 u
Evelien Boon & Sara Wouters, TriHD Belgium

Evelien Boon en Sara Wouters zijn verantwoordelijk voor het mentoringprogramma binnen TriHD en TriFinance België en verdiepten zich de laatste jaren in de do’s en don’ts van een succesvol mentoringbeleid.

Case: Mentoring bij Artsen Zonder Grenzen / 16.30-17.15 u
Wiet Vandormael, Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is frontrunner op vlak van mentoring. De organisatie is lid van de European Mentoring and Coaching Council en implementeerde een zeer uitgebreid mentoringprogramma dat een EQA (Quality award for coaching and mentoring training programs) en ISMCP (International Standards for Mentoring and Coaching Programs) golden award accreditatie heeft. Wereldwijd zijn er een 600 mentoren en 80 coaches actief. De effecten op wellbeing, stressbestendigheid, leadership skills, performance en retentie zijn enorm. Wiet Vandormael is als Mentoring & Coaching Program Manager verantwoordelijk voor het mentoringprogramma van de Belgische tak van AzG. Via het rekruteren, opleiden en matchen van mentors, mentees, coaches en coachees werkt hij aan een nieuwe managementcultuur binnen AzG.

Mentoring in jouw bedrijf: hoe begin je eraan? / 17.15-18.00 u

Samen maken we de vertaalslag naar de praktijk. Hoe geven we vorm aan een succesvolle mentoring aanpak: Big Bang of au fur et à mesure, verplicht of vrijwillig, hoe overtuig je senior management,… Er is geen vast recept, maar wel een aantal best practices. We gaan in dialoog met elkaar en met ons panel van experts.

Napraten / 18.00-18.30 u

TriHD: human what?!

Is het topic mentoring your cup of tea, maar kan je er niet bij zijn of wil je meer weten over TriHD? Stuur een berichtje naar info@trihd.be en dan beantwoorden we heel graag je vragen!

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.