NL | FR | LU
Peoplesphere

G4S zoekt 450 nieuwe bewakingsagenten en techniekers en wil die via grootste escaperoom van België rekruteren.

Beveiligingsbedrijf G4S zoekt 450 nieuwe medewerkers. Daarmee wil het een antwoord bieden op de stijgende vraag naar beveiligingspersoneel vanuit de bedrijfswereld. De focus ligt daarbij op bewakingsagenten en techniekers. Om de juiste kandidaten te vinden, organiseert het beveiligingsbedrijf een reeks jobdagen met een opvallende test. Wie de HR-verantwoordelijke wil spreken, moet daar geraken zonder gezien te worden.

‘Mission: Invisible’, zo luidt de naam van de sollicitatiecampagne van G4S. Om de HR-verantwoordelijkete kunnen spreken, legt elke sollicitant een traject af vol bewakingsagenten, camera’s en alarmen in verschillende ruimtes. De opdracht van de sollicitanten is simpel: niets of niemandmag de aanwezigheid van de sollicitant opmerken. Het is als het ware de grootste escape room van België. Voor G4S is het de ideale manier om de algemene beveiligingsinzichten, observatievaardigheden en stressbeheersing van kandidaten te analyseren. Stuk voor stuk belangrijke capaciteiten die het beveiligingsbedrijf mee in rekening neemt bij de selectie van kandidaten.

“We mikken op waakzame mensen die zich snel aanpassen aan spannende situaties. Wie de beveiliging kan omzeilen, heeft wellicht de juiste skills. Uiteraard is deze test niet de enige parameter die we in overweging nemen. Maar het is een belangrijke indicatie. Én een boeiende ervaring.” aldus Evelien Vandersmissen, HR Business Partner G4S.

Techniekers steeds crucialer

Naast bewakingsagenten steeg de vraag naar techniekers het afgelopen jaar enorm. Steeds meer beveiligingsmaatregelen steunen op de technische ondersteuning van bijvoorbeeld camera’s, sensoren en drones. De opmars van cybercriminaliteit is een extra aandachtspunt.Techniekers krijgen daardoor een steeds crucialere rol. Zo voorzien ze beveiligingssystemen van updates en lossen storingen en defecten snel op. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

War for talent

De groeiende vraag naar beveiliging, gecombineerd met de nood aan gekwalificeerde professionals die over de hele arbeidsmarkt worden gezocht, maakt het uitdagend voor G4S om de 450 vacatures gevuld te krijgen. Met de opvallende sollicitatiecampagne gelooft het bedrijf alvast de interesse te wekken van kandidaten die houden van enige uitdaging. Evelien Vandersmissen:  “Er woedt een heuse war for talent in de beveiligingsbranche, maar met de juiste mensen aan boord kunnen we onze missie waarmaken: een veiligere wereld. Door in te zetten op creatieve werving, open selectie en doorgedreven ontwikkeling hopen we de allerbeste professionals aan te trekken en te behouden.”

De eerste ‘Mission: Invisible’-jobdagen van G4S gaan door in Wommelgem op 24, 25 en 26 maart. De 450 vacatures richten zich voor mensen over het hele land.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.