NL | FR | LU
Peoplesphere

Minder vacatures dan een jaar geleden

In november 2014 ontving VDAB 17.867 vacatures. Dat is 8,9% minder dan in november 2013. De voorbije twaalf maanden werden 247.841 jobs ontvangen, dat is 10,5% meer dan de twaalf maanden voordien.

Vorige maand bedroeg dit verschil nog 12,3%. Hoewel de stijgende trend bij het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures dus verder gezet wordt, daalt het stijgingstempo wel. In bijna 40% van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld. Dikwijls zijn ervaring of competenties belangrijker. De grootste stijging zit bij de vacatures voor middengeschoolden.

De sector ‘Informatica, media en telecom’ kent de sterkst stijgende vraag (deels ten gevolge van een administratieve kwestie). Daarnaast zijn er ook enkele industriële sectoren waarvan de vraag sterk stijgt. Voorts werden voor de sector van de gezondheidszorg tijdens de laatste twaalf maanden ook duidelijk meer vacatures ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Tijdens de laatste twaalf maanden waren er duidelijk minder vacatures binnen de sector ‘Vervaardiging van transportmiddelen’. Ook de bouwsector kent een terugval inzake vacatures als gevolg van de verhevigde internationale concurrentie en de aarzelende bouwconjunctuur.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.