NL | FR | LU
Peoplesphere

OESO: “Herstel van de tewerkstelling blijft zwak ik 2015”

De werkloosheid zal in de meeste OESO-landen ruim boven het niveau van voor de crisis blijven, en dat ondanks een daling die zich zal blijven verderzetten tot eind 2015. Volgens de organisatie zal de werkloosheidsgraad over alle OESO-landen samen zakken van 7,4 procent vandaag naar 7,1 procent eind 2015. Dat is de voornaamste conclusie uit het meest recente OESO-rapport ‘The Employment Outlook 2014’ hierover.

De langdurige werkloosheid is waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen, maar ook die blijft voor de OESO een reëel probleem. Begin 2014 was meer dan één op drie van de werklozen zit al 12 maanden of meer zonder werk – dat is bijna het dubbele van voor de crisis.

Lonen

The Employment Outlook 2014 bekijkt ook de impact die de crisis heeft op de lonen. Daar luidt de conclusie dat de reële stijging zo goed als gestopt is sinds 2009, en dat er zelfs een aantal landen zijn waar lonen daalden met 2 tot 5 procent. Dat is onder meer het geval voor Griekenland, Portugal, Spanje en Ierland.

De impact op de lonen is vrij gelijkmatig gespreid over hoge en lage lonen. Maar, een tragere reële loonstijging en loonsverminderingen is vooral een probleem voor werknemers met een laag loon, waarschuwt de OESO. De wettelijke minimumlonen die in ons land en 25 andere OESO-lidstaten bestaan of ontwikkeld worden, en werkgerelateerde voordelen kunnen voor de minst betaalde werknemers een belangrijke ondersteuning zijn.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.