NL | FR | LU
Peoplesphere

Onboarding & CSR : 100 nieuwe medewerkers van delaware ondersteunen goede doel ‘SuperKrachtig Lekker’.

Op maandag 2 september beleefden meer dan 100 juniors hun eerste dag aan boord van delaware. Een mix van Belgische en internationale collega’s begonnen hun carrière met een bootcamp waarin ze kennismaakten met het bedrijf, met elkaar en met hun nieuwe teams. Twee punten op de agenda waren de waarden van delaware en het WeCare-team, dat via interne acties tal van goede doelen steunt.

Elk jaar worden de juniors bij delaware uitgenodigd om in samenwerking met het WeCare-team diverse goede doelen te ondersteunen via acties zoals een pannenkoekenverkoop, een carwash, … Dit jaar koos WeCare voor één goed doel in het bijzonder: SuperKrachtig Lekker. Aangezien delaware een van de stichtende partners van deze vzw is, lag het voor de hand dat de meeste aandacht dit jaar naar dit goede doel zou gaan.

Begin 2019 richtte Kim Milants dit goede doel op onder het motto “Superhelden verdienen superkrachten”. In juni 2017 kreeg ze het nieuws dat haar toen pas 3-jarige dochter Jasmijn leukemie had. Om haar dochter zoveel mogelijk te steunen en zo goed mogelijk te verzorgen, probeerde Kim vanaf de diagnose altijd zelfbereide maaltijden op tafel te zetten, zelfs wanneer Jasmijn in het ziekenhuis lag. De positieve effecten van haar zelfgekookte maaltijden op de therapie van Jasmijn deden Kim beseffen hoe belangrijk verse en gezonde voeding is, zeker voor kinderen die vechten tegen kanker. De vzw focust daarom op het voorzien van verse voeding voor de jonge patiëntjes en heeft een crowdfundingcampagne opgezet om € 50.000 te verzamelen om een moderne keuken te laten installeren op de afdeling kinderhemato-oncologie afdeling van het UZ Gent.

Steun voor superhelden en hun familie

Naast deze ambitieuze doelstelling, die overigens al gehaald werd, wil het goede doel de patiëntjes en hun familie ook op andere manieren ondersteunen. delaware heeft daarom zes projecten gekozen waarrond de juniors de komende maanden zullen werken. Kim Milants: “We zijn zeer blij dat onze partner delaware SuperKrachtig Lekker heeft gekozen als het goede doel van dit jaar. Het was fantastisch om al deze jonge mensen te ontmoeten en te zien hoe enthousiast ze zijn over onze projecten.”

Een voorbeeld: actief blijven is essentieel voor het lichaam, maar niet zo simpel als je de ganse dag in bed moet blijven. De nieuwe #peopleofdelaware zullen daarom een video maken om de kinderen aan te moedigen om te blijven bewegen op een manier die aangepast is aan hun situatie.
SuperKrachtig Lekker ondersteunt niet alleen de superhelden, maar ook hun familie en in het bijzonder hun broers en zussen. Zo zal delaware bijvoorbeeld een filmuitje organiseren: broers en zussen zullen bij hen thuis opgehaald worden en getrakteerd worden op een lekker ontbijt en een goede film. Naargelang de leeftijd van de broers en zussen zal een buddy hen begeleiden naar de bioscoop. Andere initiatieven zijn een kaartspel over gezonde voeding en het opzetten van een systeem om eenvoudig een babysitter te vinden.

Ann De Sloover, voorzitster van WeCare, vult aan: “Het is de perfecte manier voor de juniors om onze waarden te leren kennen en tegelijk een belangrijk doel te ondersteunen.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.