NL | FR | LU
Peoplesphere

De openbare diensten voor werk en opleiding, Molengeek en École 19 nodigen jongeren uit om de code voor hun toekomst te kraken.

« Crack du Code » is een initiatiedag voor jonge werkzoekenden die helemaal rond programmeren draait. Het doel is om hen te laten kennismaken met dit toekomstberoep en hen warm te maken voor de verschillende soorten opleidingen die bestaan.

Volgens een recente studie van Start-up.be heeft de Brusselse techsector in Brussel minstens 3 000 jobs gecreëerd sinds 2010. De snelheid waarmee de digitale sector jobs creëert blijft ook toenemen. Andere studies stellen bijvoorbeeld dat in heel België maar liefst 30 000 technologiejobs vacant zullen komen te staan, in de komende drie jaar. De technologiesector biedt dus mooie toekomstperspectieven als het op jobs aankomt, wat de werkloosheid verder kan helpen dalen. Daarom hebben Actiris, de VDAB en Bruxelles Formation beslist om samen met École 19 en Molengeek “Crack du Code” op poten te zetten, specifiek voor jonge werkzoekenden onder de 30 jaar.

De opzet van het evenement is een initiatie in het programmeren. De boodschap aan de Brusselse jongeren luidt “zonder webdevelopers geen Instagram, Snapchat of YouTube. En dus ook geen YouTube-vloggers! Zonder hen zou het internet er een stuk saaier uitzien. Heb jij zin om te leren programmeren? Doe dan mee aan “Crack du Code”, want programmeren is de toekomst, en developer een van dé toekomstberoepen!” Het evenement wordt begeleid door twee Brusselse YouTubers: Abdel en Vrai en MolemSisters. De bedoeling is om jongeren enthousiast te krijgen over programmeren. En de boodschap lijkt aan te slaan bij de jonge werkzoekenden: in nog geen 10 dagen tijd waren de 100 beschikbare plaatsen ingenomen.

“Crack du Code” gaat door op zaterdag 14 april in École 19, die officieel haar deuren opent op maandag 30 april met een heuse “zwembadproef”. De 100 jonge werkzoekenden die deelnemen zullen dus een eerste, exclusieve blik kunnen werpen op de gloednieuwe school.

École 19 en Molengeek zijn twee organisaties die opleidingen aanbieden zonder een diploma te vragen. Hun opleidingen zijn gratis, toegankelijk voor iedereen en volledig complementair. Ze richten zich vooral op jongeren die om welke reden dan ook ‘afgehaakt’ zijn van het klassieke schoolsysteem en vandaag geen job hebben. Belangrijk om te weten: vandaag heeft 43% van de jongeren die ingeschreven zijn bij Actiris geen diploma middelbaar onderwijs. Tegelijkertijd is maar 10% van de werkaanbiedingen op zoek naar hun profiel. In de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen initiatieven als “Crack du Code” die mismatch helpen wegwerken en de kloof tussen vraag en aanbod verkleinen.

Bron : Actiris

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.