NL | FR | LU
Peoplesphere

Orange Belgium lanceert Young Potential Boost Camp om jonge vrouwen in ICT een duwtje in de rug te geven.

Ingrid Gonnissen, Chief Enterprise Officer bij Orange Belgium en ‘ICT Woman of the Year 2018’, geeft de aftrap van een Young Potential Boost Camp om jonge vrouwen met veel potentieel te ondersteunen in de ICT-wereld.

Het mentorprogramma Young Potential Boost Camp werd in het leven geroepen om boeiende, leerrijke ervaringen en activiteiten te organiseren voor jonge, vrouwelijke talenten en ze nog sneller klaar te stomen voor een succesvolle carrière in ICT.

De aftrap van het Boost Camp wordt gegeven op 18 oktober 2018. Tijdens het programma zitten jonge talenten samen met leidinggevende figuren uit ICT om ideeën uit te wisselen over hoe je als vrouw carrière kan maken in ICT. Op 18 oktober zullen de mentors en de mentees elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze zullen meer leren over vrouwen in ICT en de impact van het Internet of Things op hun toekomstige werkplek, omdat Orange Belgium in eigen land een voortrekkersrol vervult met ruim 18 jaar ervaring in IoT en ruim 2.000 IoT- en data-experten wereldwijd.

De jonge talenten krijgen de unieke kans om over de schouder van hun mentor mee te kijken hoe die werkt. Ze kunnen observeren, luisteren, vragen stellen en bijleren. Ondertussen zullen de jonge talenten een videodagboek met hun ervaringen bijhouden. Het mentorprogramma wordt afgesloten in de eerste helft van 2019.

Ingrid Gonnissen, Chief Enterprise Officer bij Orange Belgium, onderstreept het belang van een dergelijk initiatief: “Ons Boost Camp biedt de geselecteerde jonge talenten een unieke gelegenheid om een vruchtbare relatie uit te bouwen met hun mentor. Die ervaren professional zal hen adviseren, ondersteunen en motiveren. Het mentorprogramma heeft vele voordelen. De talenten kunnen hun professionele en persoonlijke doelstellingen duidelijker omlijnen en hun kritische, creatieve en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen. Ik heb er een persoonlijke doelstelling van gemaakt om het zelfvertrouwen en de leiderscapaciteiten van jonge talenten te stimuleren, hun netwerken van contacten te helpen uitbreiden, ze meer zichtbaarheid te geven en zo hun ontwikkeling te versnellen. Ik wil alvast de 40 mentors bedanken die zich hier met mij voor willen inzetten en de vele jonge talenten die zich kandidaat stelden om mentee te worden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.