NL | FR | LU
Peoplesphere

Pionier op uitzendmarkt automatiseert het volledige sollicitatieproces dankzij ChatGPT.

NOWJOBS, het digitale uitzendbureau voor flexi-jobbers, jobstudenten en bijverdieners, integreert vandaag ChatGPT in z’n app en automatiseert zo het digitale sollicitatieproces volledig. De eerste, gedeeltelijke automatisering, Direct Contract, die NOWJOBS in juni 2023 doorvoerde, wordt zo helemaal doorgetrokken. Via Direct Contract kregen bijverdieners in de app automatisch een contract aangeboden wanneer ze voldeden aan specifieke voorwaarden.

“Wanneer een bijverdiener niet voldeed aan de voorwaarden, maar wel in aanmerking kwam voor de job, dan startte NOWJOBS een manuele screening op. Dankzij ChatGPT is die manuele screening nu verleden tijd. Met de integratie van AI sparen werkgevers veel tijd uit tijdens het selectieproces en krijgen bijverdieners gegarandeerd en op tijd feedback. Direct Contract Powerd by ChatGPT is echt een fantastische evolutie”, zegt Eline David, General Manager bij NOWJOBS België.

Bedrijven krijgen gemiddeld vijftien reacties op een vacature die ze via NOWJOBS plaatsen. Ze vinden dus zeker een bijverdiener, maar het manueel screenen en matchen van profielen aan open vacatures neemt veel tijd in beslag. Daarom introduceerde NOWJOBS in juni 2023 Direct Contract. Met die functie worden vacatures zeven keer sneller ingevuld dan voorheen. Bovendien worden er maar liefst drie keer zoveel vacatures ingevuld dankzij Direct Contract.

Deze functie zorgt voor een automatische screening en matching van bedrijven met bijverdieners die voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals goede reviews, ervaring, een woonplaats dicht bij de werkplek en geen last minute annuleringen van contracten bij eerdere werkgevers. Bedrijven en bijverdieners kunnen in de app aangeven dat ze met Direct Contract willen werken. Uit de eerste resultaten blijkt dat werkgevers niet alleen tevreden zijn over de snelheid van het selectieproces, maar ook over de kwaliteit van de hulp: flexi-jobbers en jobstudenten die via Direct Contract voor een bedrijf gewerkt hebben, krijgen gemiddeld een score van 4,85/5.

Volledige automatisering met ChatGPT

In sommige gevallen komt er geen Direct Contract tot stand. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer bijverdieners niet dicht genoeg bij de werkplek wonen. Tot voor kort volgde dan een manuele screenings- en matchingprocedure: het NOWJOBS-team selecteerde de juiste flexi of student. Vanaf 6 september neemt ChatGPT die taak over. Via Direct Contract powered by ChatGPT laat NOWJOBS bijverdieners volledig automatisch screenen en matchen met een vacature. Ook het versturen van contracten verloopt automatisch. “Met de integratie van AI sparen werkgevers veel tijd uit tijdens het selectieproces en krijgen bijverdieners gegarandeerd en op tijd feedback”, zegt Eline David, General Manager bij NOWJOBS België. “Direct Contract Powered by ChatGPT is echt een fantastische evolutie.”

Die automatisering verloopt niet zonder menselijke controle of validatie. ChatGPT vormt een extra laag bovenop het screenings- en matchingsproces van NOWJOBS. Wanneer werkgevers een vacature opstellen, zullen ze gevraagd worden om hun ideale bijverdiener te beschrijven. Uit die beschrijving leidt ChatGPT drie vragen af die jobstudenten of flexi-jobbers zullen beantwoorden wanneer ze op de vacature solliciteren. ChatGPT screent de antwoorden en doet een voorstel. Op basis van die recommendation en NOWJOBS’ eigen validaties stuurt de app een contract naar de meest geschikte bijverdiener. De matching-recommendation engine vindt dus de ideale bijverdiener die meteen een contract kan accepteren.

Meer tijd, altijd feedback, betere resultaten

Werkgevers hoeven hun bijverdieners niet meer te screenen, noch contractvoorstellen uit te sturen. Zij kunnen erop vertrouwen dat de meest geschikte bijverdiener geselecteerd wordt. Direct Contract powered by ChatGPT maakt ook komaf met de grootste frustratie van sollicitanten, namelijk dat ze geen feedback krijgen. Met ChatGPT krijgen ze meteen een antwoord. Wie geselecteerd wordt, kan onmiddellijk een contract accepteren. Wie geen complete match blijkt, ontvangt feedback zodra een andere bijverdiener het contract voor die functie accepteert. Solliciteren zonder feedback is dus verleden tijd.

De integratie van ChatGPT garandeert bovendien een eerlijk screenings- en matchingsproces. De validaties van ChatGPT worden gecombineerd met de eigen legal en compliance criteria van NOWJOBS. Zo ontstaan er verschillende anti-discriminatievalidaties die onredelijke eisen van werkgevers, zoals specifieke roots, of een bepaald geslacht of leeftijd, tegenhouden. Dat soort vacatures worden niet goedgekeurd en dus niet gepubliceerd. Ook een vraag naar zestienjarigen voor een horecajob na 20 uur zal niet goedgekeurd worden, aangezien minderjarigen niet mogen werken na 20 uur.

De screenings- en matchingsprocedure is niet alleen eerlijk, maar ook veilig. NOWJOBS deelt namelijk geen persoonlijke gegevens of foto’s met ChatGPT. ChatGPT matcht een profiel met een vacature, maar weet nooit welk bedrijf of welke bijverdiener bij dat profiel hoort.

Door ChatGPT te integreren in haar app, matcht NOWJOBS bedrijven nog sneller met de meest kwalitatieve bijverdiener. Na de veelbelovende resultaten van Direct Contract, verwacht men de komende maanden om méér vacatures nog sneller in te vullen.

Boilerplate

De applicatie biedt een flexibele oplossing tussen tijdelijke vacatures en bijverdieners. Sinds de lancering in 2017 telt de app meer dan 444.656 bijverdieners (studenten, flexi-jobbers en reguliere bijverdieners) en maken 19.403 ondernemingen gebruik van de app in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Sinds september 2019 is de applicatie ook actief in Nederland. In mei 2021 werd NOWJOBS gelanceerd in Frankrijk en in juni 2022 ook in Duitsland.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.