NL | FR | LU
Peoplesphere

Raf Devos (VUB)

Raf Devos zal Jan Veny opvolgen als personeelsdirecteur van de VUB. VUB-personeelsdirecteur Jan Veny gaat binnenkort met pensioen. Zijn opvolger is Raf Devos. Met Raf Devos krijgt de dienst Personeel alvast een nieuwe directeur die zowel de VUB als de onderwijswereld door en door kent. De voorbije jaren was Raf Devos adjunct-kabinetschef van minister van Onderwijs Pascal Smet. Hij was verantwoordelijk voor het hoger onderwijs en de internationale betrekkingen.

Als rechtenstudent aan de VUB in de jaren 1990 was Raf Devos al onder meer praeses van het Brussels Studentengenootschap en voorzitter van de Sociale Raad. Hij begon ziojn carrière op het kabinet van de Brusselse excellenties Rufin Grijp en Robert Delathouwer. Daar was hij onder meer belast met de Brusselse brandweer en was hij ook medeoprichter van het B-FAST interventieteam dat wereldwijd uitrukt bij humanitaire rampen. Raf Devos ging in 2003 aan de slag aan zijn alma mater, eerst als coördinator van de Sociale Sector Studenten en daarna als algemeen coördinator van de pas opgerichte Universitaire Associatie Brussel.

De lokroep van de politiek bracht Raf Devos terug naar het Brussels parlement, waar hij van 2007 tot 2010 fractiesecretaris van de sp.a-spirit-fractie was, om vervolgens – van 2010 tot 2014 – de adjunct-kabinetschef van minister van Onderwijs Pascal Smet te worden.

“In mijn carrière – zowel binnen als buiten de universiteit – heb ik me vaak met personeelsaangelegenheden en HR-beleid beziggehouden”, zegt Raf Devos. “Die ervaring zal ik als personeelsdirecteur van de VUB beslist kunnen gebruiken. Maar uiteraard zal ik me ook grondig inwerken in materies waar ik minder vertrouwd mee ben. Ik ben blij dat mijn voorganger Jan Veny nog een tijdje aanwezig blijft, zodat de overdracht optimaal kan verlopen.”

Jan Veny blijft nog 31 december voltijds aan de slag, al is Raf Devos al sinds 1 november volwaardig personeelsdirecteur.

Jan Veny ziet meteen ook een grote uitdaging voor z’n opvolger Raf Devos. “Dé uitdaging van de volgende jaren zal zijn om met minder mensen meer te doen. Dat vraagt om een optimale werkorganisatie. Dat is geen zaak van de dienst Personeel alleen, ook de andere diensten en zeker de faculteiten moeten hier actief aan meewerken. Want het is duidelijk dat vandaag elke leidinggevende ook een personeelsmanager moet zijn. De dienst Personeel staat als kenniscentrum klaar om de leidinggevenden op te leiden, zodat ze beter uitgerust zijn om in hun dienst of faculteit een efficiënt personeelsbeleid te voeren.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.