NL | FR | LU
Peoplesphere

Aantal vacatures blijft toenemen in Vlaanderen

In oktober 2014 ontving VDAB 23.512 vacatures. Dat is 3,7% meer dan in oktober 2013. De voorbije twaalf maanden werden 249.579 jobs ontvangen, dat is 12,3% meer dan de twaalf maanden voordien. Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures zit nog altijd in een stijgende trend.

Bovendien blijkt in 40% van de vacatures geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld te worden. Dikwijls zijn ervaring of competenties belangrijker. De grootste stijging zit bij de vacatures voor middengeschoolden.

De op één na grootste stijging (+32%) zit bij de vacatures die via selectie- en wervingskantoren bij VDAB terechtkomen. Van deze vacatures weet VDAB echter niet uit welke sectoren ze echt komen. De sector ‘Informatica, media en telecom’ kent de sterkst stijgende vraag (deels ten gevolge van een administratieve kwestie). Daarnaast zijn er ook enkele industriële sectoren waarvan de vraag sterk stijgt.

Opvallend minder vacatures tijdens de laatste twaalf maanden kwamen er vanuit enkele dienstverlenende sectoren. Ook de bouwsector kent een terugval inzake vacatures als gevolg van de verhevigde internationale concurrentie en de aarzelende bouwconjunctuur.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.