NL | FR | LU
Peoplesphere

Samenwerkingsakkoord tussen Cevora en Syntra om duaal leren onder de aandacht te brengen.

In het opleidingssysteem duaal leren combineren jongeren een opleiding op de schoolbank samen met een opleiding op de werkplek. Met de samenwerkingsovereenkomst die vandaag officieel bezegeld werd neemt Cevora diverse taken op bij delegatie van het Vlaams Partnerschap Duaal Leren. Dit partnerschap werdopgericht in de schoot van het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen.

Jan Delfosse, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cevora zegt: ‘Met dit samenwerkingsakkoord brengt Cevora het belang van werkplekleren onder de aandacht. Een formule waarbij iedereen wint! Een bedrijf dat een leerling verwelkomt leidt die rechtstreeks op met hun apparatuur en technologieën. En volgens hun behoeften. De jongere kan werken aan zijn vaardigheden, voeling krijgen met de arbeidsmarkt en nieuwe kennis en innovatie binnenbrengen. De medewerkers, die de jongere omkaderen, geven hun kennis door en voelen zich zo gewaardeerd en gemotiveerd.
Door deze overeenkomst te ondertekenen zet Cevora zich in voor de ontwikkeling van een website met duidelijke informatie over duaal leren in de praktijk (ondertekenen van contracten, enz.). Deze website zal de eerste in België zijn die informatie verstrekt voor zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel. We richten ons specifiek naar bedrijven uit PC200 om hen te informeren over en te overtuigen van het belang van duaal leren.’

Bruno Tindemans, gedelegeerd bestuurder van het agentschap SYNTRA Vlaanderen is tevreden met deze nieuwe samenwerking : ‘Als regisseur voor duaal leren vinden we het belangrijk deze opdracht in samenwerking met betrokken partners en organisaties verder uit te bouwen. Deze overeenkomst past hier perfect in’/

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.