NL | FR | LU
Peoplesphere

Select Actiris en werkgevers slaan de handen in elkaar.

In hun zoektocht naar personeel doen steeds meer werkgevers beroep op Select Actiris, de gratis rekruteringsdienst van de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris. Binnen de 15 dagen presenteert deze dienst een selectie van maximum 6 kandidaten aan de werkgevers. De werkgeversconsultants zijn telkens gespecialiseerd in specifieke sectoren. Ook hun kennis van de tewerkstellingsmaatregelen en opleidingsformules in Brussel worden gezien als een troef.

Eind februari opende Cinema Palace zijn deuren in hartje Brussel. Voor de samenstelling van zijn team deed het beroep op Select Actiris. Het gaf maar liefst 18 vacatures door. Waaronder enkele profielen die behoorlijk specifiek waren: van filmoperateur tot filmprogrammator. « We zijn er fier op dat we de rekrutering voor Palace gedaan hebben en zo konden bijdragen aan de opening van een nieuwe culturele plek in Brussel», verklaart Grégor Chapelle, algemeen directeur van Actiris. Op termijn denkt Cinema Palace 25 voltijdse medewerkers aan te werven.

De dienst Select Actiris is opgedeeld in polen. Iedere pool specialiseert zich in een andere sector: handel, horeca, toerisme, diensten aan bedrijven, financiën, IT, industrie, bouw, transport en logistiek, openbare instellingen en onderwijs en diensten aan personen. Zo kunnen ze voor iedere werkgever de precieze noden begrijpen en de juiste tewerkstellingsmaatregelen aanraden.

Nauwe samenwerking

Jan Lestarquit, nu 2 jaar werkgeversconsulent bij Select Actiris, denkt dat de sleutel van het succes in de uitwisselingen met de werkgevers ligt. Die zijn belangrijk om de

gezochte vaardigheden scherp te stellen. Lestarquit was ook betrokken bij de rekrutering voor Cinema Palace. « Voor bepaalde posten hebben we tientallen reacties gekregen. Al deze kandidaten schiften om enkel de beste over te houden, zou veel energie gevraagd hebben aan Palace. Zij waren ten slotte volop bezig met de opening», herinnert hij zich. Ook voor KMO’s die niet genoeg middelen hebben om zo’n selectieproces te organiseren, is Select Actiris een interessante oplossing. « Kleine, middelgrote of grote ondernemeningen, we nodigen iedereen uit om het voorbeeld van Palace te volgen en beroep te doen op onze diensten. Door hun belastingen te betalen, hebben ze eigenlijk al betaald voor onze diensten. Dan zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken », haalt Grégor Chapelle aan.

Aangepaste taallessen

Werkgevers vrezen wel eens de traagheid van de overheid. Select Actiris engageert zich om maximum 6 kandidaten voor te stellen binnen de 15 dagen. «De samenwerking met Actiris heeft er voor gezorgd dat wij ons konden concentreren op onze core business: cinema. We moesten geen honderden cv’s overlopen. Het is Select Actiris dat zich bezighield met de preselectie van de kandidaten. Komt er nog eens bij dat de Nederlandse taallessen voor onze nieuwe medewerkers er voor zorgen dat we ons Brussels publiek kunnen bedienen zoals het hoort! », geeft Olivier Rey, directeur van Palace, nog mee. Op basis van de noden van de werkgever, geeft Select Actiris nieuwe rekruten toegang tot taallessen met een woordenschat die is aangepast aan de sector.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.