NL | FR | LU
Peoplesphere

Significant meer mensen keren terug naar kantoor en scheiding tussen werkweek en weekend wordt minder strikt.

Uit data van IWG, aanbieder van flexibele kantoorruimtes (Spaces en Regus), blijkt dat het aantal werknemers dat sinds september naar kantoor komt, als onderdeel van het hybride werkmodel, toeneemt. De terugkeer naar kantoor gaat gepaard met een verandering in de mentaliteit bij werknemers. Omdat er een poule flexkantoren wordt gerealiseerd met elk een eigen community en veel bedrijven werken in hub-and-spoke stijl met eigen satellietkantoren, heeft de werkende Belg meer keuze aan werkplekken en carrièrekansen dichtbij huis.

Het hoofdkantoor verdwijnt niet, maar aan de hand van de data van IWG kunnen we vaststellen dat steeds meer werknemers ervoor kiezen om flexibel te blijven werken. Ze opteren hierbij voor het hybride model met afwisseling tussen thuiswerken, werken in coworking spaces en werken op het hoofdkantoor.

Werktijden vervagen

Voor de analyse werden de bezoeken aan de IWG-locaties geregistreerd aan de hand van het aantal Wi-Fi logins. We kunnen hierbij vaststellen dat maandag, dinsdag en donderdag de favoriete dagen zijn om op kantoor te werken. In de steden wordt bovendien dubbel zo vaak in het weekend gewerkt dan in voorstedelijke locaties. IWG verwacht dat er in de toekomst geen strikte scheiding meer zal zijn tussen weekend en werkweek.
“Steeds meer kiest men voor het hybride model dat vele voordelen oplevert voor zowel werknemers als werkgevers. De work/life balans van de werknemer verbetert, de reiskosten verminderen en de werkgever merkt een stijging in de productiviteit binnen zijn team. Om in alle rust te werken zoekt men vaker de lokale flexkantoren op waar men ook regelmatig buiten de gewone kantooruren vertoeft. Bij IWG geloven we dat werken waar en wanneer je wilt meer en meer de standaard zal worden”, verklaart William Willems, Regional General manager Belux.

Bron: IWG

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.