NL | FR | LU
Peoplesphere

Starters met een academisch bachelordiploma verdienen 11% meer dan schoolverlaters.

Een recente studie van adviesbureau Willis Towers Watson toont aan dat het salarisniveau tussen starters verschilt naargelang het diploma. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt blijkt het voor werkgevers steeds belangrijker om kennis te hebben van de juiste salarisniveaus om competitief te blijven.

Het ‘Starting Salaries Report 2018’ van Willis Towers Watson vergelijkt salarisniveaus van pas afgestudeerden zonder relevante werkervaring.

Het salarisniveau tussen starters kan nogal variëren. Werknemers die afhaakten na de middelbare school verdienen bij de start van hun loopbaan jaarlijks maximaal gemiddeld 32.803 euro. Starters met een academisch bachelordiploma op zak verdienen 11% meer, met een maximaal gemiddeld loon van 36.574 euro.

Het recente Starting Salaries Report vergelijkt het salarisniveau van pas afgestudeerden zonder relevante werkervaring. Daaruit blijkt dat de verschillen groter worden naargelang het diploma. Starters met een masterdiploma verdienen een maximaal gemiddeld jaarloon van 41.932 euro, starters met een MBA tot 46.753 euro en starters met een doctoraat tot 47.446 euro.

Bachelors die in de IT-sector starten, worden het best betaald, met een maximaal gemiddeld jaarloon van 37.729 euro, op de voet gevolgd door starters met een bachelor diploma rechten (37.336 euro) en starters met een bachelor diploma marketing (37.267 euro). De laagst betaalde bachelors bekleden functies met betrekking tot customer services en technische ondersteuning (35.818 euro) alsook administratieve functies (35.876 euro).

De gemiddelde starterslonen voor bachelors in België steken gunstig af bij die in onze buurlanden Frankrijk (35.418 euro) en Nederland (37.003 euro), maar zijn lager dan in Duitsland (46.547 euro).

Kennis van de juiste salarisniveaus in combinatie met een ‘agile employee value proposition’ zijn een must voor het binnenhalen van talent
Beatriz Castro, HR specialiste bij Willis Towers Watson Belgium: “Met een dalende werkloosheid en krappere markt voor het aantrekken van jonge professionals wordt het steeds belangrijker dat werkgevers de juiste salarisniveaus kennen om competitief te blijven. Er is een grote vraag naar opgeleide, bekwame jonge professionals en werkgevers moeten met een ‘agile employee value proposition’ over de brug komen om ze aan te trekken.”

Over het rapport – The Willis Towers Watson 2018 Starting Salaries Report – Europe, Middle East and Africais gebaseerd op antwoorden van survey respondenten uit 4.695 organisaties die gegevens rapporteren vanuit 33 landen.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.