NL | FR | LU
Peoplesphere

Topman VDAB Fons Leroy unaniem herverkozen als voorzitter van Europese Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten (PES Network).

VDAB topman Fons Leroy is opnieuw verkozen als voorzitter van het Europese Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten. In juni 2016 viel hem die eer een eerste keer te beurt, vandaag heeft de Board van het Netwerk unaniem groen licht gegeven voor een verlenging van zijn mandaat.

Het Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten kreeg in 2014 een formele erkenning van de Europese Raad en het Europese Parlement. Het Netwerk levert beleidsrelevante inzichten aan in functie van de ontwikkeling en opvolging van het Europese werkgelegenheidsbeleid, ondersteunt de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit en bevordert de professionalisering van de publieke tewerkstellingsdiensten. De samenwerking binnen het Netwerk versterkt de aanpak van gezamenlijke uitdagingen, zoals de integratie van vluchtelingen of de activering van langdurig werkzoekenden. Een hoeksteen van het Netwerk is de zogenaamde ‘benchlearning’, een combinatie van benchmarking en mutual learning, waarbij de leden elkaar beoordelen en inspireren vanuit een gezamenlijk streven naar een grotere performantie.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: ‘In de voorbije 2 jaar hebben we al een aantal stappen voorwaarts gezet om de samenwerkingen tussen de europese publieke arbeidsbemiddelingsdiensten te versterken. Het gebruiken van dezelfde competentietaal is daar een voorbeeld van. Maar het werk is nog niet gedaan. De rol van de publieke tewerkstellingsdiensten in de digitale werk-wereld, de implementatie van de skills agenda en de integratie van kansengroepen zijn belangrijke uitdagingen om op europees niveau aan te pakken.’

Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk: “Ik wil Fons Leroy van harte feliciteren met zijn herverkiezing als voorzitter van de Europese Publieke Arbeidsbemiddelingsdiensten. Ik ben blij dat hij tijdens deze nieuwe termijn van twee jaar zijn succesvolle werk voor een sterkere samenwerking tussen de Europese arbeidsbemiddelingsdiensten kan verderzetten, die zowel de Europese werknemers als de werkgevers ten goede komen.”

Bron : VDAB

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.