NL | FR | LU
Peoplesphere

TVH sensibiliseert rond fietsveiligheid voor ‘Week van de Mobiliteit’.

Op de ochtenden van 18 en 19 september 2019 organiseerde TVH, wereldspeler op het vlak van heftrucks en industriële voertuigen en onderdelen voor die machines, sensibiliseringsacties voor het fietsverkeer rond zijn hoofdkwartier in de industriezone Waregem-Zuid. Dat deed het bedrijf in het kader van de ‘Week van de Mobiliteit’, een initiatief dat in heel Europa met allerhande acties gepaard gaat.

Op beide ochtenden tussen 7.30 en 8.30 uur stonden zo’n 6 TVH-medewerkers klaar aan een van de uitritten van hun bedrijf om voorbijrijdende fietsers te informeren over de gevaren op de weg, en meer specifiek over manoeuvrerende vrachtwagens en de dode hoek. De fietsers kregen daarbij een informatieve flyer en een gadget: een octopus oplaadkabel. Op 19 september nam TVH ook deel aan de Car Free Day, waarbij zo’n 200 medewerkers zich registreerden om op een duurzame manier naar het werk te komen. Deelnemende medewerkers konden zelfs een tandem of riksja winnen voor hun verplaatsing die dag.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

TVH ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om zowel vrachtwagenbestuurders als fietsers meer bewust te maken van de gevaren in het verkeer. “Dit initiatief kadert in ons continue streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Isabelle Van de Voorde, communicatieverantwoordelijke bij TVH. “Door fietsers alvast te informeren over verkeersgevaren, de blinde vlekken van vrachtwagenchauffeurs en defensief fietsen, hopen we preventief de veiligheid te verhogen.” Naast de steun van Stad Waregem en Politie Waregem, kreeg TVH voor dit initiatief ook de steun van Beroepsorganisatie Transport en Logistiek Vlaanderen.

150 fietsers per uur

Op de locatie waar TVH zijn sensibiliseringsacties deed, aan de uitrit van de Waregemse industriezone naar de Vichtseweg, komen op het tweerichtingsfietspad ‘s ochtends gemiddeld 150 fietsers per uur voorbij. TVH’s actie bereikte uiteindelijk ruim 230 fietsers. “Chauffeurs die de omgeving niet goed kennen, verwachten vaak niet dat er fietsers uit beide richtingen aankomen”, licht Frederik Hanssens, Safety, Health & Environment Manager bij TVH toe. “Ook is de manoeuvreerruimte voor vrachtwagens er zeer beperkt. Het is een gevaarlijk punt, waar eerder al fietsers werden aangereden door personenwagens.”

Het is niet de eerste keer dat TVH inspanningen levert om ongevallen tussen vrachtwagens en fietsers te helpen voorkomen. De organisatie bouwde 6 nieuwe laadkaaien aan de Plasstraat zodat vrachtwagens niet op de baan moeten manoeuvreren, schakelt opgeleide medewerkers in om vrachtwagens te begeleiden bij het in- en uitrijden, heeft op het TVH-terrein een parkeerstrook voor vrachtwagens voor in- en uitladen, en plaatste paaltjes op het fietspad. Aan de op- en afrit van de personeelsparking plaatste het bedrijf slagbomen en stopborden, en het schilderde ook signalisatie op de grond.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.