NL | FR | LU
Peoplesphere

Vier op de vijf werknemers verwachten hulp van werkgever om vaardigheden te verbeteren naarmate het werk evolueert.

Werknemers zijn vrij zeker dat ze over de juiste vaardigheden beschikken om succes te boeken in hun carrière, maar verwachten hulp van werkgevers om zich aan te passen aan veranderende werkgewoonten, zo blijkt uit research van Ricoh Europe. Het onderzoek vult het nieuwe Future of Work-rapport aan, dat opgesteld werd door Arup en nagaat hoe technologie, samenwerking en duurzaamheid centrale elementen moeten zijn voor ondernemingen die hun werknemers willen ondersteunen.

Future of Work-rapport van Ricoh Europe geeft aan dat werknemers hulp verwachten van werknemers voor hun carrière, ondanks optimisme over de rol van technologie op het werk
Hoewel automatisering en technologie wellicht bepaalde banen zullen vervangen in de toekomst, blijkt uit onderzoek van Ricoh Europe bij 3000 Europese werknemers dat zij openstaan voor de potentiële voordelen van deze veranderingen. De meerderheid (61%) is optimistisch over de kansen die technologie zal creëren op het werk, en over de mogelijkheden om flexibeler en collaboratiever te werken. Meer dan drie op de vier (77%) hebben er ook vertrouwen in over de nodige vaardigheden te beschikken om hun baan de komende tien jaar te behouden en carrière te maken.

Nu organisaties meer en meer technologische oplossingen implementeren, zoals robotica en artificiële intelligentie, is het de taak van werkgevers om werknemers de vaardigheden te geven waarmee ze hun loopbaan kunnen vormgeven en verderzetten. Vier op de vijf (81%) werknemers verwachten van hun werkgever tools en training om zich aan te passen aan nieuwe rollen naarmate de technologie evolueert.

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium et Luxembourg: “Nooit eerder hadden nieuwe technologieën zo’n snelle impact op de markt. Bovendien lijkt de trend niet te keren. Die evolutie zal een positieve impact hebben op de manier waarop we werken, arbeidsintensieve taken vervangen en tijd vrijmaken voor werk met een meerwaarde dat meer voldoening geeft. Nu oudere generaties langer werken en jongere generaties de arbeidsmarkt betreden, verwachten werknemers van elke leeftijd logischerwijs dat hun werkgever de positieve impact van technologie benut om hen te ondersteunen en hun vaardigheden te vergroten.”

Hoewel samenwerking en flexibiliteit centraal zullen staan op de werkvloer van de toekomst, doorprikt het rapport het idee dat een fysiek kantoor tot het verleden behoort. Slechts 28% van de werknemers denkt dat kantoren de komende tien jaar zullen verdwijnen en dat iedereen zal telewerken. Bijna driekwart (74%) van de werknemers denkt echter dat flexibel werk in de toekomst zal worden opgenomen in contracten, en een derde (32%) is bereid 10% loon in te leveren om bij een werkgever te werken die dat in de praktijk brengt.

Gryson besluit: “De beste werkgevers geven prioriteit aan menselijke samenwerking en flexibiliteit in hun onderneming. Klassieke manier van werken de rug toekeren kan cruciaal blijken voor organisaties en hen helpen om talent te ondersteunen, te motiveren en uiteindelijk ook te behouden. Op het wereldwijde hoofdkantoor van Ricoh bieden we werknemers bijvoorbeeld de kans om een andere rol te leren kennen binnen de onderneming. Dat blijkt een fantastische manier om vaardigheden te verwerven, expertise te delen en een open en inclusieve cultuur te creëren.”

Het Future of Work-rapport analyseert meer dan 100 bronnen voor de beste inzichten en voorbeelden van hoe technologie de arbeidsmarkt zal vormgeven. Hieruit blijkt dat technologie nieuwe vormen van samenwerking zal mogelijk maken tussen mensen onderling, tussen mens en machine en tussen machines onderling (automatisering).

Bron: Ricoh Europe

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.