NL | FR | LU
Peoplesphere

Swipen om een stageplek te vinden is nu mogelijk.

Het volbrengen van een stage vormt een essentieel onderdeel van een groot aantal opleidingen in het secundair -, hoger -en avondonderwijs. Maar de zoektocht naar de perfecte stageplaats loopt niet altijd van een leien dakje. Met SWOP Stage lanceert Accent een makkelijk online platform om stageplekken aan te bieden en te zoeken. Die moet het makkelijker maken voor zowel studenten als werkgevers om de juiste stage- of leerplek te matchen met de juiste student.

SWOP Stage is geïnspireerd op de bestaande SWOP app, waarbij je kan swipen naar een vaste job. SWOP Stage werkt volgens hetzelfde principe, maar dan gericht op stage- of leerplekken. Beide apps zijn een initiatief van House of HR, de koepelorganisatie waarvan Accent Jobs deel uitmaakt. “We zetten in op innovatie en willen tegelijk ook de zoektocht naar geschikte stageplaatsen makkelijker maken. Zowel onderwijsinstellingen, werkgevers als de studenten zelf hebben hier baat bij,” zegt Prisca Bombeeck van Accent.

Hoe SWOP stage werkt? Studenten kunnen de app downloaden in de App Store of de Play Store en zich gratis registreren. Werkgevers kunnen terecht op de website voor het opladen van hun stage- of leerplek. Studenten moeten voorkeuren qua regio en functie aanduiden, werkgevers kunnen stageplekken aanbieden op een aantrekkelijke manier door middel van bijvoorbeeld foto’s en kleuren. Het basisidee is het swipen: naar links swipen is een weigering van de aangeboden stage- of leerplek, naar rechts swipen betekent dat studenten solliciteren voor de stage- of leerplek.

SWOP Stage richt zich niet alleen op de klassieke stage. De app wil ook een platform zijn voor studenten die tijdens hun opleiding kiezen voor duaal leren. “Er zijn verschillende vormen van werken en leren, en duaal leren is er één van”, zegt Prisca Bombeeck. “Het aantal studenten dat kiest voor duaal leren, is gedurende de voorbije vier jaar vertienvoudigd. SWOP Stage wil inspelen op die populariteit en richt zich daarom ook op duaal leren, naast de klassieke stages”.

Zowel de studenten als de werkgevers hebben de touwtjes zelf in handen. De student kiest zelf voor welke stage- of leerplek hij of zij wil solliciteren, en de werkgever bepaalt met welke studenten ze wel of niet in zee wil gaan. De app wordt in eerste instantie gelanceerd bij de scholen, in het voorjaar van 2020 kan het grote publiek ook kennismaken met de app.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.