NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaams minister van Economie en Innovatie versterkt zij-instroom STEM-profielen.

Profielen met een achtergrond in STEM (science, technology, engineering, mathematics) blijven gegeerd op onze arbeidsmarkt. Vlaams minister Muyters trekt 685.000 euro uit om de zij-instroom van deze profielen te versterken.

Het huidige STEM-actieplan, dat loopt tot 2020, wil jongeren stimuleren om te kiezen voor STEM-opleidingen en -beroepen. Gezien de grote vraag op de arbeidsmarkt, wil Vlaams minister Muyters echter ook zij-instromers (werkzoekenden en werknemers) warm maken voor STEM. De Vlaamse sectoren nemen daartoe voor 2019 een addendum op in hun lopende convenant met de overheid.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters: “De dertien sectoren gaan niet alleen de reeds bestaande STEM-acties uit hun convenanten een extra boost geven, er worden ook telkens nieuwe acties voorzien ten aanzien van nieuwe doelgroepen zoals leerkrachten, werknemers en werkzoekenden.”

Nieuw is ook de intersectorale werking.

Vlaams minister Muyers: “De behoefte aan sterke STEM-profielen is sectoroverschrijdend. Nogal wiedes eigenlijk dat daar dan ook intersectoraal wordt voor samengewerkt. Er wordt daarom onder meer een intersectorale STEM-adviseur aangesteld met als opdracht de verschillende STEM-initiatieven over de provinciale en sectorale grenzen te tillen en de aandacht te leggen op intersectorale communicatie.”
Elk van de 13 addenda wordt ondersteund met 45.000 euro. Voor de aanwerving van de intersectorale STEM-adviseur wordt 100.000 euro voorzien.

Bron : Kabinet van Vlaams Minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.