NL | FR | LU
Peoplesphere

Vraag naar recruiters op de arbeidsmarkt is nu groter dan software developers.

Op de hele arbeidsmarkt heerst er schaarste. Maar de strijd om recruiters woedt momenteel wel erg hard. Zo hard zelfs dat de functie van een recruiter moeilijker in te vullen is dan die van een software developer. Omdat voor Elmos als IT-consultancybedrijf goede recruiters broodnodig zijn, bundelt het zijn krachten met het opleidingsplatform The Recruiters Academy en organiseert een unieke opleiding voor recruiters, door recruiters: de Recruitment Class.

“De vraag naar IT-consultants is groot. Er is dus ook nood aan recruiters om deze profielen aan te trekken. Het laatste jaar zijn die laatsten alleen heel moeilijk te vinden. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer nood aan recruiters. Om onze tekorten in te vullen, gaan we onze recruiters daarom zelf opleiden”, aldus Liesbeth Debruyn, General Manager van Elmos.

Weinig aandacht naar rekrutering in HR-opleidingen

Recruiters zijn cruciaal voor het succes van elk bedrijf. En toch heeft slechts 22% van de recruiters daar een specifieke opleiding voor gevolgd. Zelfs in HR-bacheloropleidingen is er amper aandacht voor rekrutering. “Er is meestal zelfs geen apart vak voor. De meeste recruiters moeten de job dus al doende leren. Typisch voor recruitment is dat pas afgestudeerden er als junior mee starten en er ook snel weer mee stoppen. Heel wat bedrijven gaan er immers vaak vanuit dat iedereen zomaar in staat is om te selecteren en te rekruteren en bieden dus weinig begeleiding. Nochtans zijn goede recruiters heel belangrijk. De verkeerde mensen kosten je bedrijf enorm veel geld, terwijl ze weinig opbrengen. Een manager die niet voldoende aandacht besteedt aan rekrutering moet achteraf 95% van zijn tijd spenderen aan het oplossen van zijn fouten”, aldus Patricia Patricia Oeyen van The Recruiters Academy.

De Elmos Group en het opleidingscentrum The Recruiters Academy slaan daarom de handen in elkaar om een specifieke betaalde opleiding te organiseren. Daarin worden kandidaten klaargestoomd voor een job als recruiter in het domein van IT of engineering. Na 4 weken zwaaien ze af met een vast contract op zak.

Hybride opleiding

Het Accelator-programma vindt deels plaats bij Elmos en deels bij The Recruiters Academy. Die afwisseling stimuleert niet alleen de creativiteit, maar ook de teamspirit. De vijf theoretische modules coveren alle aspecten, van recruitment fundamentals tot service excellence, en worden afgewisseld met ‘work it’ momenten. Werkmomenten waarin alle nieuwe kennis meteen in de praktijk omgezet wordt.

Buiten de klassikale opleidingen, worden de trainees voltijds begeleid en krijgen ze toegang tot een online leerplatform en een mentor. Elmos biedt hen na afloop van de opleiding een contract van onbepaalde duur aan, een aantrekkelijke verloning aangevuld met een pakket aan extralegale voordelen. “Wij zijn niet van gisteren dus thuiswerk, glijdende werkuren en flexibiliteit zijn uiteraard een evidentie”, vult Liesbeth Debruyn aan.

Wie kan zich inschrijven? Starters die net van de schoolbanken komen of binnenkort afstuderen. Maar ook iedereen die zijn of haar carrière een nieuwe wending wil geven. Een HR-achtergrond is niet nodig om aan de opleiding te beginnen. De eerste opleiding van de Recruitment Class start in september.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.