NL | FR | LU
Peoplesphere

6% minder Vlaamse werkzoekenden. Ook allochtone werkloosheid daalt met 3,9%.

Eind december telde Vlaanderen 209.027 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 13.228 of 6% minder dan een jaar eerder. Al 30 maanden op rij daalt de Vlaamse werkloosheid. Ook de allochtonen doen het zondermeer goed met een daling van 3,9%.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De jeugdwerkloosheid (-25j) daalt met 8,9%, de middenleeftijdsgroep (25-50j) met 7,7%. De werkloosheid bij 50- tot 55-jarigen en 55- tot 60-jarigen daalt zelfs met respectievelijk 10,6% en 7,7%. Enkel het aantal werkzoekende 60-plussers stijgt met 40% doordat mensen langer beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt.

Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 3,9%. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zonder meer goed nieuws. Dat zij zich massaal blijven inschrijven bij de VDAB zien we aan de toename met 8,5% in de categorie ‘Andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat.

Ook voor elke werkloosheidsduur daalt het aantal werkzoekenden. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 6,2%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 10,5% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 2,9%.

Net zoals de voorbije maanden is de daling opnieuw het sterkst in Limburg (-10,7%).

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Keer op keer bewijzen de maandelijkse werkloosheidsstatistieken dat het goed gaat met de Vlaamse arbeidsmarkt, ondanks occasionele aankondigingen zoals die van Carrefour onlangs. Voor wie zijn kans wil gaan, is er in Vlaanderen heel erg veel mogelijk. Voor élke leeftijd, in élke provincie, voor mensen van élke afkomst. De maandelijkse statistieken bewijzen dat ons beleid in Vlaanderen juist zit.”

Bron : Kabinet van minister Philippe Muyters – Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.