NL | FR | LU
Peoplesphere

Flexibele werkplekken in de treinstations

Regus en NMBS lanceren samen flexibele werkplekken, co-working hubs en vergaderruimtes voor de treinklanten in de Belgische stations. Vanaf begin volgend jaar openen de eerste Regus Express business lounges op het Belgische spoorwegnetwerk. Deze nieuwe openingen breiden het Belgische Regus-netwerk uit tot 21 verschillende locaties.

De bedoeling? Zo vlot als je in een station een snack koopt, zo vlot vind je er binnenkort ook een plek om te werken. Reistijd wordt productiever en het station wordt een belangrijke locatie om zaken te doen.

De nieuwe Regus Express/NMBS-centers omvatten business lounges, vergaderruimtes, high-speed wifi en ondersteunende kantoordiensten. Reizigers kunnen de locaties gebruiken om op enkele meters van het perron hun klanten te ontmoeten of er hun administratie bij te werken. Verder worden de centers uitgerust met alle ondersteunende administratieve diensten voor bijvoorbeeld assistentie bij het uitprinten van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant.

Door dit akkoord tussen Regus en de NMBS krijgen treinreizigers toegang tot comfortabele en volwaardige werk- en ontmoetingsplekken in de treinstations. Zo wordt het spoorwegnetwerk een echte businesslocatie en is er minder nood aan pendelen voor het werk of meetings. Wie zich slim organiseert, spaart op die manier brandstof en tijd in de files. Bovendien krijgen mobiele en zelfs thuiswerkers vlot toegang tot professionele ruimtes voor co-working en tot kantoorfaciliteiten, wanneer ze die nodig kunnen hebben. De Regus Express/NMBS-centers bieden dus een alternatief, zowel voor thuiswerk als voor werken op kantoor.

Brede waaier

Volgens plan wordt begin januari het eerste center geopend in het station Luik-Guillemins. Daarmee brengt Regus zijn eerste flexibele werkplekken naar deze stad. In 2015 zijn nog meer centeropeningen gepland in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint- Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg. Zo krijgt men toegang tot acht Regus Express/NMBS-centers naast de 13 Regus-business centers in België.

Treinstations hebben de voorbije jaren belangrijke veranderingen ondergaan: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en ze profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven: auto- en fietsdelen, parking en laadpunten voor elektrische wagens.

Vincent Bourlard, Algemeen Directeur ‘Stations’: “Dankzij deze samenwerking breiden wij ons aanbod voor de klanten uit. We bouwen daarmee verder op de transformatie van ons netwerk van spoorwegstations tot locaties waar klanten niet alleen de trein nemen maar waar ze ook andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen werken en zakendoen.”

William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België en Luxemburg: “De drukste stations van het Belgische spoorwegnet krijgen dagelijks meer dan 50.000 mensen over de vloer. Zij krijgen voortaan de kans om daar te werken of met elkaar af te spreken. Dit nieuwe partnership met de NMBS maakt deel uit van onze strategie om op Europese schaal professionele werkplekken te creëren op drukke locaties onderweg zoals treinstations, luchthavens en tankstations langs de snelwegen. Net zoals in Frankrijk en Nederland zullen reizigers voortaan ook in België hun tijd productiever kunnen gebruiken als ze de trein nemen. Deze samenwerking kan hun manier van pendelen en werken behoorlijk veranderen.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.