NL | FR | LU
Peoplesphere

Administratieve medewerkers moeten drie talen kennen, vinden HR-manangers

Administratieve bedienden en hun managers scoren niet slecht als het gaat om talenkennis. Maar hoogvlieger? Dat zijn ze nu ook weeral niet. Voor hun talenkennis krijgen administratieve bedienden 6/10 van de Belgische HR-managers. De managers die binnen een bedrijf actief zijn, scoren een puntje hoger en behalen 7/10.

Dat maakt Officeteam, een divisie van Robert Half, bekend op basis van een onafhankelijk onderzoek naar de talenkennis van administratieve medewerkers en hun managers. België heeft drie landstalen, wat maakt dat meertaligheid een bijzonder grote troef is in ons land. Wie als derde taal goed Engels spreekt, heeft een gouden voordeel in handen. 58% van de HR-managers zegt dat een goede administratieve medewerker niet enkel vlot ter taal is in het Nederlands en het Frans, maar ook het Engels meester moet zijn. Slechts 9% vindt dat er nog een vierde taal aan het rijtje moet toegevoegd worden.

Moeilijke zoektocht

Belgen zijn over het algemeen goed in talen, toch is het moeilijk voor werkgevers om medewerkers te vinden die meertalig zijn. De overgrote meerderheid (85%) van de Belgische HR-managers geeft aan dat dit een uitdagende taak is. In Brussel is deze zoektocht nog moeilijker, daar zegt 90% van de HR-managers dat dit een erg uitdagende klus is.

Maj Buyst, Director OfficeTeam en Accountemps: “Ook wij merken elke dag dat talenkennis erg belangrijk is op de arbeidsmarkt. Vooral administratieve bedienden moeten over erg goede communicatievaardigheden beschikken. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die meerdere talen spreken en de kennis van het Engels wordt steeds crucialer. Hoe meer talen je werknemers spreken, hoe groter hun waarde is op de arbeidsmarkt.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.