NL | FR | LU
Peoplesphere

VDAB en bpost gaan samenwerken

VDAB en bpost gaan samenwerken voor rekrutering en opleiding. VDAB helpt zoeken naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures bij het Belgische postbedrijf. Daarnaast kunnen zowel geïnteresseerde werkzoekenden als medewerkers van bpost beroep doen op het VDAB opleidingsaanbod.

Op 4 juli tekenden Mark Michiels (chief human resources officer van bpost) en Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder van VDAB) een samenwerkingsovereenkomst voor rekrutering en opleiding. VDAB zal bpost helpen zoeken naar geschikte kandidaten vooral voor de functie van postbode in Vlaamse regio’s waar er een tekort is. Zoals bijvoorbeeld de haven van Antwerpen, de Brusselse rand en in steden als Sint-Niklaas en Gent. Ook voor sorteercentrummedewerker, vrachtwagenchauffeur, commercieel medewerker en callcenter medewerker zal VDAB geschikte kandidaten helpen zoeken. bpost zal deze kandidaten vervolgens screenen in de verdere selectieprocedure.

De ondersteuning gebeurt in nauwe samenwerking met de selectiepartner van bpost. En bestaat onder meer uit het prominent weergeven van bpost vacatures op de VDAB website, mailingacties en preselecties van mogelijke kandidaten door VDAB via bijvoorbeeld jobevents.

Opleiding

Naast rekrutering zetten bpost en VDAB in op competentieversterking. In regio’s met een tekort aan geschikte kandidaten zal proactieve opleiding van werkzoekenden (bijvoorbeeld taalopleiding, attitudetraining) bijdragen tot de invulling van vacatures. Verder kijken de partners hoe de opleidingen van VDAB op maat voor bpost medewerkers aangeboden kunnen worden. In dat aanbod zitten onder meer taalopleidingen, attitudetraining, commerciële vaardigheden en callcentervaardigheden.

Daarnaast krijgen werkzoekenden ook bij bpost de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. De postoperator bereidt zich namelijk voor om vanaf de tweede helft van 2015 instapstages aan te bieden aan gemotiveerde jongeren die zich zonder diploma op de arbeidsmarkt aanbieden.

Blij met de gezamenlijke weg

Mark Michiels: “We zijn blij dat we als eerste groot bedrijf zo’n brede en structurele samenwerking met VDAB kunnen opzetten. Met dit akkoord versterken we verder onze nauwe samenwerking met de overheid om geschikte kandidaten te vinden in de groep van werkzoekenden voor een job bij bpost.”

“Naast de afspraken die nu al gemaakt werden, worden er nog verschillende samenwerkingspistes onderzocht. We bekijken bijvoorbeeld of we kandidaten hun rijbewijs B of C kunnen laten halen en hoe we elektronisch gegevens kunnen uitwisselen om nog vlotter op noden in te spelen. Deze geëngageerde en open win-win aanpak maakt een prachtige gezamenlijke weg mogelijk”, vult een tevreden Fons Leroy aan.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.