NL | FR | LU
Peoplesphere

Bedrijven willen de autoverplaatsingen van hun personeel verminderen: VRT, Danone en De Watergroep laten nu hun 4000 werknemers hun woon-werkverkeer dagelijks organiseren.

Danone, De Watergroep en VRT laten hun personeel vanaf de zomer van dag tot dag kiezen of ze met de auto, de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen. De drie bedrijven willen zo de autoverplaatsingen van hun personeel verminderen. Het personeel hoeft daarbij niet te vrezen voor een foutieve loonberekening. De ruim 4.000 werknemers van de bedrijven organiseren hun woon-werkverkeer voortaan met het softwareplatform Vaigo.

De nood om personeel een echte mobiliteitsoplossing aan te bieden is groot bij onze bedrijven. Dat bewijzen de Vlaamse openbare omroep VRT, Vlaanderens grootste waterbedrijf De Watergroep en internationale voedingsgroep Danone. Eén maand nadat de 750 werknemers van advieskantoor BDO de auto vaker op de oprit laten staan, kiezen er opnieuw drie bedrijven voor het mobiliteitsplatform Vaigo om hun personeel vlot te laten pendelen.

Tot 35% minder autoverplaatsingen bij VRT

De Vlaamse openbare omroep VRT wil zijn woon-werkverkeer verduurzamen en tot 35% minder autoverplaatsingen realiseren. De VRT zet daarom extra in op telewerk en trekt de kaart van alternatieve vervoersmogelijkheden. De meer dan 2.000 medewerkers maken met het mobiliteitsplatform Vaigo vanaf deze zomer zelf simulaties tussen de verschillende mobiliteitskeuzes in functie van hun dagelijkse agenda.

“Steeds minder collega’s kiezen voor een zwart-witoplossing voor hun mobiliteit. Ze willen kunnen variëren in functie van hun persoonlijke situatie of het seizoen en zoeken alternatieven om hun woon-werkverkeer flexibel en duurzaam te organiseren” aldus Elien Raport, mobiliteitscoördinator bij de VRT.

Waaier aan mobiliteitsopties fiscaal en wettelijk correct verlonen

De Watergroep beloont al enkele jaren duurzaam woon-werkverkeer met de fiets. Maar het systeem sloot niet meer aan bij de vraag naar flexibele keuzemogelijkheden van de ruim 1.500 medewerkers. Eenzelfde dynamiek bij voedingsgroep Danone. De keuze uit verschillende vervoersmodi moet aangemoedigd worden en mag geen impact hebben op de loonberekening van de medewerkers – meer nog, alles moet zo optimaal mogelijk berekend worden.

Bregt Dehairs, verantwoordelijke HR-administratie: “Onze medewerkers verplaatsen zich dagelijks naar een van onze 34 sites in Vlaanderen. Hoe ze dat doen, mogen ze vanaf juni zelf kiezen. Ze hoeven geen schrik te hebben voor hun loon. Het mobiliteitsplatform Vaigo integreert naadloos met onze applicaties voor de loonberekening en houdt rekening met onze loonmotor zodat alles fiscaal en wettelijk in orde is.”

Welzijn van de medewerkers en planeet gaan hand in hand

Eenzelfde dynamiek bij voedingsgroep Danone. Danone promoot sinds enkele jaren een mobiliteitsplan met flexibele vervoersmogelijkheden met twee doelstellingen: enerzijds het welzijn van de werknemers ondersteunen door de dagelijkse woon-werk reistijd terug te dringen én anderzijds de impact van woon-werk verplaatsingen op het klimaat verlagen. Dit past perfect in de ondernemingsvisie dat de gezondheid van de mens en de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De keuze uit verschillende vervoersmodi moet aangemoedigd worden en mag geen impact hebben op de loonberekening van de medewerkers – meer nog, alles moet zo optimaal mogelijk berekend worden.

“Het softwareplatform Vaigo automatiseert de hele administratie om ons personeel slimme mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Zo krijgen onze werknemers een ruim aanbod aan mogelijkheden zonder dat ons HR-team extra administratief werk heeft. Dit platform maakt het mogelijk om onze visie ‘One Planet.One Health’ waar te maken,” zegt Giovanna Rollo Collura, Head of Compensation & Benefits Benelux bij Danone

Bron : Vaigo / BDO

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.