NL | FR | LU
Peoplesphere

Belgische werkgevers vechten voor toptalent!

De vraag naar kandidaten is blijven groeien in België, zo blijkt uit een stijging van 9 % in het aantal jobadvertenties van Q1 naar Q2 2015, volgens de meest recente Robert Walters Europese Job Index. De aanhoudende vraag naar nieuw talent stimuleerde het vertrouwen van kandidaten en werkgevers concurreerden om de beste talenten.

Het aantal advertenties voor boekhouding & finance professionals steeg met 14% jaar-op-jaar en met 12% ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Dit werd mede veroorzaakt door de waardevermindering van de euro, het stimuleren van de export en zakelijke inkomsten. Ook de exportgroei wakkerde de vraag naar professionals in manufacturing, supply chain & logistiek aan. Een bijkomstig bewijs van de aantrekkende economie in België kan ook worden gezien in de vastgoed en bouwsector, waar we een stijging van 40% merkten ten opzichte van vorig jaar en 26% meer jobadvertenties dan vorig kwartaal.

De bank- en financiële dienstensector toonde een 8% en 14% daling in het aantal jobadvertenties op kwartaal- en jaarniveau. Dit betekent echter niet dat bedrijven in deze sector hun personeelsbestand inkrimpen: deze daling is eerder een gevolg van een verschuiving van de focus naar front office, waar het personeelsvolume gewoon lager ligt. Het aantal rekruteringen voor middle office functies stagneerde na een periode waarin de vraag hoog was.

Antoine Biot: “Enkele van de grootste uitdagingen voor bedrijven zijn het tekort aan kandidaten en het aantrekken en behouden van personeel. Als reactie op de steeds meer kandidaat-gerichte arbeidsmarkt zien we een groeiende tendens onder werkgevers die op zoek gaan naar nog meer en interessantere voordelen voor hun personeel, inclusief het uitkeren van bonussen. De vraag naar talent is gedaald in sommige domeinen, maar in grote lijnen blijft de vraag hoog en verder toenemen, zodat het tekort aan vaardigheden zal aanhouden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.