NL | FR | LU
Peoplesphere

Belgische werknemers hebben een positieve relatie met hun collega’s, maar dat is minder het geval met hun management.

Globaal genomen vindt 30 % van de Belgische werknemers dat hun teammanagement geen oog heeft voor hun goede resultaten of buitengewone inspanningen op het werk. “Slechts” 25 % van de Franstalige deelnemers heeft het gevoel dat hun management hun positieve prestaties op het werk niet erkent. Bij Nederlandstalige werknemers gaat het om meer dan 33 %.

Een op de vier Belgische werknemers vindt dat hij zijn manager niet gemakkelijk kan benaderen. Er is niet alleen een erkenningsprobleem voor bepaalde Belgische werknemers; er zijn ook grieven op het vlak van communicatie. Een andere belangrijke vaststelling is dat 26 % het management onvoldoende kan benaderen om problemen of moeilijkheden op het werk te bespreken.

71 % van de Belgische werknemers profiteert van flexibele werkuren, terwijl 53 % van thuis uit kan werken. Binnen hun team geeft 71 % van de Belgische werknemers vol vertrouwen aan dat ze hun werktijd flexibel kunnen organiseren en dus kunnen profiteren van flexibele werktijden.

53 % van de deelnemers geeft aan de kans te hebben om van thuis uit te werken. Voor deze resultaten was er geen significant verschil tussen de Nederlandstalige en Franstalige deelnemers.

Bron & Methodologie : StepStone voerde dit onderzoek uit in april en mei 2019. Analisten hebben de gegevens gescreend om er zeker van te zijn dat zowel de weergave als de geldigheid van de antwoorden van de deelnemers correct zijn. In totaal werden er 5983 enquêtes ingevuld in het Nederlands, Frans en Engels.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.