NL | FR | LU
Peoplesphere

Break@Work: attest loopbaanonderbreking voor werkgever voortaan online beschikbaar.

Wanneer je tijdskrediet wil nemen in de privésector, moet je aan je werkgever een attest voorleggen waaruit blijkt dat je nog over voldoende tijdskrediet beschikt. Dat attest kan je voortaan online verkrijgen via Break@Work.

Minister van Werk Kris Peeters: “Break@Work is een groot succes en er blijven nuttige functies bijkomen. Je vindt er een overzicht van wat je al hebt genomen aan loopbaanonderbreking en tijdskrediet en wat je nog kan opnemen, het bedrag van je uitkering en sinds kort kan je er ook het attest voor je werkgever aanvragen. Break@Work wordt zo nog meer the place to be voor iedereen die zijn loopbaan deels of volledig wenst te onderbreken.”

Wanneer je tijdskrediet vraagt aan je werkgever, ben je verplicht om te bewijzen dat je nog over voldoende rechten beschikt. Voortaan kan je daarvoor online een attest aanvragen via Break@Work. Je krijgt het attest dan als pdf in je eBox. Ter info, de eBox is een online brievenbus waarin je documenten kan ontvangen van de federale overheid.

Enkele cijfers

Eén jaar na de lancering van Break@Work werden bijna 400.000 simulaties uitgevoerd door ongeveer 130.000 bezoekers. Gemiddeld doet een bezoeker dus een drietal simulaties per bezoek. Break@Work werd het afgelopen jaar ook genomineerd voor de eGov Awards in de categorie Gebruiksvriendelijkheid en voor de DataNews Awards.

Momenteel doen in België meer dan 400.000 mensen een beroep op een van de verschillende vormen van loopbaanonderbreking. Het thematisch verlof (ouderschapsverlof, medische bijstand of palliatief verlof) is het populairst, gevolgd door tijdskrediet in de privésector en loopbaanonderbreking in de openbare sector.

Waar vind je de toepassing? Surf naar www.breakatwork.be of www.rva.be.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.