NL | FR | LU
Peoplesphere

Elektrische bedrijfsvloten: ENGIE en Arval willen tegenargumenten samen wegnemen met de lancering van Numobi.

Elektrisch rijden is aan een opmars bezig. Het aanbod wordt almaar groter en ook bedrijfsvloten maken de overstap. Maar toch ervaren zowel particulieren als bedrijven nog drempels om de overstap te maken. Numobi is een nieuwe speler op de fleetmarkt die als eerste met een geïntegreerd aanbod de belangrijkste tegenargumenten voor elektrisch rijden wegneemt. De dienst gaat heel wat verder dan het leasen van elektrische wagens. Numobi zorgt ervoor dat werknemers en particulieren zonder zorgen de overgang kunnen maken naar een elektrische wagen en voorziet de nodige infrastructuur om de wagens te laden.

Daarnaast ontlast het bedrijven door de praktische afhandeling voor zijn rekening te nemen. Het initiatief ontstond in 2019 uit een partnership tussen twee marktleiders: energie- en energiedienstenleverancier ENGIE en verhuurspecialist van bedrijfsvoertuigen Arval. Het project kent nu zijn uitrol in België. De twee spelers willen draagvlak creëren om van elektrische voertuigen het nieuwe normaal te maken.

Elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen, dat is de bedoeling van Numobi. “Veel particulieren en bedrijven stellen vandaag de switch naar een elektrische wagen of een elektrisch wagenpark uit. En er komt inderdaad één en ander bij kijken. Met Numobi bieden we als eerste een totaalpakket aan dat zowel eindgebruikers als bedrijven volledig ontlast. We hopen op die manier sneller te kunnen evolueren naar een CO2-arme mobiliteit in België.” – Bart van der Pluym, CEO van Numobi.

Laden waar je wagen stilstaat

Het all-in aanbod van Numobi omvat de operationele leasing van een elektrische auto naar keuze, een laadstation van EV-box (dochteraanneming van ENGIE) – installatie hiervan thuis en op het werk inbegrepen -, een laadpas en bijbehorende app, het onderhoud en de banden, de verzekering en tot slot de road assistance. Dit alles wordt gefinancierd via een leasing en wordt voor de klant vertaald naar een maandbedrag. Het online platform geeft een overzicht van alle laadpassen en laadstations van de klant, en geeft de mogelijkheid om de laadsessies op te volgen en de terugbetaling van thuislaadsessies te faciliteren. Numobi vestigt in zijn aanbod de aandacht op de installatie thuis en op het werk, omdat de wagen daar het meest stilstaat en er het goedkoopst geladen kan worden. Met de Numobi laadpas kan de gebruiker bovendien ook laden op de 100.000 Europese publiek toegankelijke laadpunten.

Betrouwbare partners

Numobi werd ontwikkeld door ENGIE en Arval, twee van de grootste spelers in energie, energiediensten en mobiliteit. ENGIE speelt natuurlijk een belangrijke rol in de energietransitie naar een zero carbon wereld en zet in op schonere elektriciteit en energie-efficiëntie. Arval, dochter van BNP Paribas Group, is een van de grootste leasemaatschappijen van Europa gespecialiseerd in bedrijfsvoertuigen.

“We zijn enorm blij met de steun van ENGIE en Arval. Numobi combineert de vernieuwende kracht van een start-up met de expertise en slagkracht van twee gevestigde bedrijven die elk een marktleider positie hebben binnen hun domein. Dat maakt ons uniek op de markt. We hangen niet vast aan een automerk en kunnen voor elk bedrijf, elke particulier en voor elke wagen de beste oplossing zoeken. Hierdoor geniet de gebruiker van meer rijcomfort en de samenleving van schonere lucht.”– Bart van der Pluym, CEO van Numobi.

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “Dit gezamenlijk project met Arval en Numobi past perfect in de ambitie van ENGIE om leider te zijn van de zero carbon transitie. Mobiliteit is een van de domeinen waarin we op een erg actieve en innoverende manier bijdragen tot deze transitie. ENGIE speelt al een belangrijke rol in de ontwikkeling van de markt van elektrische voertuigen in België, zowel op het vlak van onderzoek en ontwikkeling rond batterijen als in het aanbieden van slimme laadoplossingen voor particulieren en bedrijven. Dankzij dit nieuwe aanbod, zetten we een stap verder door geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die een antwoord bieden op de behoeften van de markt.”

Alain Yvon, Managing Director Arval Belgium: “Als leider op de leasingmarkt nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op door een voortrekkersrol te spelen in de vergroening van het Belgische bedrijfswagenpark. Naast de ontwikkeling van nieuwe alternatieve mobiliteitsoplossingen, willen wij ook de penetratie van elektrische voertuigen versnellen door ons als ambitie te stellen om dubbel zo snel te groeien als het gemiddelde van de markt voor elektrische wagens. Het succes van een versnelde elektrificatie van het wagenpark is echter ook afhankelijk van andere elementen: het verder ontwikkelen van publieke laadinfrastructuur, het creëren van een wettelijk kader, het lanceren van beschikbare en betaalbare lage emissie modellen… In deze snel wijzigende context zijn wij enorm verheugd om deel uit te maken van dit veelbelovende partnership.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.