NL | FR | LU
Peoplesphere

Essenscia vlaanderen zet ‘Ondernemers voor de Klas’ om meer talent aan te trekken.

Om de 1.500 openstaande vacatures in de chemie en life sciences op termijn in te vullen, laat sectorfederatie essenscia vlaanderen 1.500 leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs op een originele manier kennismaken met de vele jobkansen in de sector. Nog tot aan de krokusvakantie geven bedrijfsleiders en werknemers uit meer dan twintig chemie- en farmabedrijven gastlessen in scholen in heel Vlaanderen.

Het initiatief past in het onderwijsproject ‘Ondernemers voor de Klas’ van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Later dit schooljaar volgt een speciale STEM-editie.

Evenveel leerlingen bereiken als er openstaande vacatures zijn. Dat is dit jaar de doelstelling van essenscia vlaanderen, de federatie van de chemie en life sciences, met ‘Ondernemers voor de Klas’. Tot 1 maart trekken ingenieurs, managers en bedrijfsleiders van een twintigtal sectorbedrijven naar secundaire scholen in alle Vlaamse provincies.

Oplossingen bedenken voor het klimaat? Materialen uitvinden voor de circulaire economie? Moleculen ontdekken voor geneesmiddelen die levens redden? De chemie- en farmasector is meer dan ooit op zoek naar jong talent om met succes verder te werken aan de aanpak van de grote maatschappelijke uitdagingen.

Met persoonlijke verhalen van werknemers uit de sector krijgen leerlingen een uniek inzicht in de vele toepassingen van chemie, kunststoffen, farma en biotech in het dagelijks leven. Samen met Vlajo zet essenscia vlaanderen van 25 maart tot 17 mei ook de schouders onder de allereerste STEM-editie van ‘Ondernemers voor de Klas’, specifiek gericht op technische en wetenschappelijke studierichtingen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is opgenomen in de vernieuwde eindtermen van het secundair onderwijs.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Met deze lessenreeks maken we aan 1.500 jongens en meisjes duidelijk dat er in de chemie en farma een boeiende job is voor elk van hen. Zij zijn de wetenschappers, techniekers, ingenieurs en uitvinders van morgen. Wie iets wil doen voor het klimaat en een betere wereld, kiest voor een STEM-studie en gaat aan de slag in de chemie of farma. De voorbije drie jaar zijn er in die sector 2.500 jobs bijgekomen. De nood aan talent is dus groot bij de bedrijven, maar ook de samenleving rekent op de vindingrijkheid van de jonge generatie om te innoveren voor een duurzame toekomst.”

‘Ondernemers voor de Klas’ is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg en projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.

Deelnemende bedrijven: Agfa-Gevaert, BASF, Bayer, Borealis, Chemours, Chevron Phillips, Datwyler, Ecosynth, Evonik, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, JSR Micro, LANXESS, Lubrizol, Mikopac, Nippon Shokubai, Nitto Europe, Sanofi, Tessenderlo Group en Vynova.

Bron : Essenscia

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.