NL | FR | LU
Peoplesphere

IBM wil het tekort aan digitale vaardigheden aanpakken in samenwerking met twee Belgische NGO’s.

IBM België lanceert vandaag het SkillsBuild programma, in samenwerking met twee Belgische NGO’s: Be.Face en BeCode. Dit nieuwe programma, dat een geïntegreerd digitaal platform met praktische ondersteuning omvat, is specifiek gericht op het helpen van jongeren en volwassenen die werkloos zijn of zich willen heroriënteren om de technische en professionele vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de herintreding op de arbeidsmarkt van de 21e eeuw.

De SkillsBuild-benadering beantwoordt aan de nieuwe eisen van de arbeidsmarkt.
– Volgens een studie die Agoria in 2019 heeft uitgevoerd op de Belgische arbeidsmarkt, zullen 310.000 mensen (actief of werkloos) zich tegen 2030 moeten omscholen om een duurzame tewerkstelling te garanderen.
– De studie geeft ook aan dat er in 2030 nog 584.000 vacatures zullen moeten worden ingevuld als ons land er niet in slaagt de nodige maatregelen te nemen.

Het platform omvat momenteel drie digitale leertrajecten (Werken in de digitale wereld (Fundamentals), Customer Service Representative en Web Developer), maar er zullen er later meer worden toegevoegd. “Met dit programma pakken we de vaardigheidskloof aan en zorgen we ervoor dat de vaardigheden van mensen geschikt zijn voor de toekomst. Het is essentieel dat mensen van verschillende leeftijden en achtergronden de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en een succesvolle carrière in de digitale wereld te maken. Door samen te werken met NGO’s die zich specifiek richten op herkwalificatie van werknemers, helpen we bij het schrijven van het volgende hoofdstuk van de carrière van hun leerlingen door middel van leren, ervaring en gemeenschap”, zegt Lisa Neddam, IBM Corporate Citizenship.

Bron: IBM

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.