NL | FR | LU
Peoplesphere

Innoveren met Virtual Reality als uniek platform voor werving van nieuwe medewerkers.

In het kader van haar groeiplan voor 2020, dat onder meer sterk inzet op de digitalisering van haar dienstverlening, introduceert t-groep Virtual Reality (VR) als actief deel van haar rekruteringsproces voor nieuwe werknemers. Door gebruik te maken van deze nieuwe technologie zullen kandidaten zelf op een unieke manier kunnen ervaren hoe het leven van een uitzendconsulent eruit ziet. T-groep is het eerste bedrijf in België dat op deze manier innoveert.

Hans Smellinckx, Marketing & Business Development Manager bij t-groep: “Virtual Reality is een platform dat ons perfect toelaat om jonge mensen die geïnteresseerd zijn in een job als consulent al een tipje van de sluier op te lichten van hoe hun dag doorgaans eruit ziet. Tevens kadert dit in ons digitaal transformatieplan, waar we niet alleen nieuwe websites gaan lanceren, maar ook de allernieuwste technologieën gaan introduceren.”

T-groep lanceert Virtual Reality (VR) als actief deel van haar rekruteringsproces voor interne werknemers. De technologie laat kandidaten toe zelf te ervaren hoe een dag uit het leven van een uitzendconsulent eruit ziet en stelt hen bijvoorbeeld in staat aan den lijve te ondervinden hoe een interview wordt georganiseerd en waarom een jobinterview belangrijk is om een match te vinden tussen kandidaten en bedrijf. Naast het schetsen van een theoretisch kader, zorgt de technologie ook voor een realistische beleving.

Voor de ontwikkeling en introductie van VR in het kader van de werving en selectie van nieuwe interne medewerkers, werkte t-groep samen met de Mechelse start-up Reality Matters, specialist in VR en Augmented Reality.

Véronique Brasseur, Directeur HR t-groep: “Het is voor een starter altijd een uitdaging om zich in te leven in wat het werk van een uitzendconsulent inhoudt. Met Virtual Reality kunnen we starters laten zien hoe boeiend en divers deze job is. Het gebruik van nieuwe platformen kadert ook in onze groeistrategie en we willen dat kandidaten aan den lijve ondervinden wat een fantastisch bedrijf t-groep is.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.